İyi Tasarım, Daha Sağlıklı İnsanlar...

Kathleen Kilgour Merkezi

İyi tasarım insanları daha sağlıklı kılar ve bu durum en çok hastane yapılarının tasarımı için doğrudur. Wingate + Farquhar Mimarlık tarafından tasarlanan Kathleen Kilgour Merkezi, yalnızca insanların sağlığını iyileştirmek için değil, aynı zamanda çevre dostu tasarımıyla çevremizin iyiliğini de koruyan, hasta-odaklı hastanelerin müthiş bir örneği. Yeni Zelanda’nın Tauranga şehrinde yer alan hastanenin enerji tasarruflu radyasyon terapi kliniği, ülkenin en büyük güneş enerjisi sistemine sahip.

Geçtiğimiz yılın sonunda tamamlanan üç katlı ve geniş alana sahip Kathleen Kilgour Merkezi’nin yaklaşık 600 hasta için yerel kanser tedavisi seçenekleri sağlaması bekleniyor. 3.000 m2’lik bina, çatıdaki 450 m2 güneş enerjisi panelinin verimliliğini en iyi hale getiren, doğal ışığı ve havalandırmayı maksimuma çıkaran farklı bir set çatıya sahip. Hastane genel olarak kirli beyaz renkli, yükseltilmiş çelikten bir profil ile kaplı ve çıkıntılı, yeşil renkli güneş gölgeleri tasarıma parlak bir renk getiriyor.

Mimarlar, hastanenin sıcak ve samimi ortamını doğal ışık, doğal malzemeler, yüksek tavanlar ve geniş yeşil bir duvardan oluşan, idare etmesi kolay bir düzen tasarlayarak yarattılar. Büyük sırlı kapılar uzak Kaimai Dağlarının da içinde olduğu manzarayı çerçeveliyor. Güneş enerjili Kathleen Kilgour Merkezi’nde aynı zamanda enerji tasarruflu aydınlanma, yüksek termal kütle, güneş ile ısınan sıcak su tesisatı ve yağmur suyu toplama sistemi de kullanıyor.

İyi tasarım insanları daha sağlıklı kılar ve bu durum en çok hastane yapılarının tasarımı için doğrudur. Wingate + Farquhar Mimarlık tarafından tasarlanan Kathleen Kilgour Merkezi, yalnızca insanların sağlığını iyileştirmek için değil, aynı zamanda çevre dostu tasarımıyla çevremizin iyiliğini de koruyan, hasta Odaklı hastanelerin müthiş bir örneği.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)