​The National Theatre

Huzur ve Sanat Dolu Bir Tiyatro Yapısı

RIBA’nın bir başka Yılın Müşterisi seçtiği proje National Tiyatro, aynı zamanda 2015 RIBA National ve RIBA Londra Ödüllerini aldı.

National Theatre, Proje Yöneticisi Haworth Tompkins tarafından “zalimce zorlu bir proje” olarak tanımlanıyor. Fakat bunun yanı sıra proje talebinde bulunan muhteşem bir müşteriye sahip. Müşterinin rahat, anlayışlı ve ileri görüşlülüğü sayesinde hayata geçirilen yapının en önemli ödülü ise RIBA tarafından verilen Yılın müsterisi ödülü oluyor. Bu tip projelerdeki zorlu müşterilere örnek olmak amacıyla desteklenen projenin gelecek yıllarda iş verenleri daha ileri görüşlü yapması bekleniyor.

Tiyatro yapıları alanında çalışan mimarın bu tip azimli bir ekiple çalışıyor olması, genelde projelerin zorlu ve büyük bütçeler gerektirmesini beraberinde getiriyor. National Theatre ise bu projeler içerisinde en anlayışlısı ve bütçe konusunda en eli açık olanı oldu. Ev sahibinin mimar ile yüzde yüz işbirliği sonucu doğan yapı, mimari alanda çalışan herkese ibretlik bir proje. Kusursuz bür süreçle inşa edilen bir yapının yaratıcı ve yenilikçi görünümü, ziyaretçilerinin bunu hissetmesiyle ve bir tiyatro yapısının olması gerektiği gibi huzur ve sanat dolu olmasını sağlamakta.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)