​Farming Kindergarten (Çiftlik Anaokulu)

Yaşayarak Öğreten Bir Eğitim Kurumu

Vietnam tarihi gereğince bir tarım ülkesi. Kentleşme ve fabrika üretiminin arttığı bölgelerden oluşması nedeniyle de doğa dostu olma çabası içinde. Özellikle şehirde yaşayan çocuklar için yeni oyun alanları ve parklar planlanıyor ve yeni neslin doğayla ilişkisi güçlendiriliyor.

Bu anaokulu binası da bütün bu sorumlulukların genç beyinlere aşılanmasını görev edinmiş bir mimari örneği. Büyük bir ayakkabı fabrikasının hemen yanında konumlandırılmış kurum, fabrika çalışanlarının çocuklarından oluşan 500 çocukluk bir nüfusa sahip. Bina bahçeyle birleşen ve yürüyerek ulaşılabilen yeşil bahçeler ve yeşil çatıların harmonisinden oluşuyor.

Anaokulu çocuklara tarım eğitimi veriyor, sebze yetiştirmeyi ve doğayı kucaklamayı öğretiyor. 200 m2’lik sebze bahçesi ile kendi yetiştirdikleri sebzelerin tadına bakan küçükler, yemeklerin buzdolabında yetişmediğini deneyimlerek öğreniyor. Mimari anlamda ve sosyal anlamda aldığı sorumluluklar bu projenin 2015’te Eğitim Binaları kategorisinde ödüllendirilmesini sağlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)