​Vefa, Ön Üretimli Yapılarda Enerjisini Tek Çatı Altında Topladı

Ön üretimli yapılarda tüm şirketlerini tek çatı altında toplayan Vefa, artık bu alanda tek bir güç olarak faaliyet gösterecek. Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, ön üretimli yapılar alanındaki bu yapılanmayla tüm vizyonunu geleceğe ve en iyiye çeviren Vefa’nın yeni faaliyet alanları ile yeni bir yapıya geçişinin ilk adımlarını attığını söyledi.

Ön üretimli yapılar, yapı malzemeleri, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Vefa, ön üretimli yapılar alanındaki şirketlerini tek bir şirkette, Vefa Prefabrike Yapılar San. Tic. A.Ş.’de topladı. Vefa, bu alandaki faaliyetlerini Vekon markası ile sunarken son tüketiciye ulaşacak olan konut satışlarını da Nestavilla markası ile gerçekleştirecek.


Aynı zamanda müşteri bazlı bir yapılanmaya da giden Vefa, ön üretimli yapılarda tam anlamıyla entegre ve tek bir güç olarak pazarda faaliyet gösterecek. Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, ön üretimli yapılar alanındaki bu yapılanmayla tüm vizyonunu geleceğe ve en iyiye çeviren Vefa’nın genişleyen faaliyet alanları ile yeni bir yapıya geçişinin ilk adımlarını attığını söyledi.

Yüzde 50 ciro artışı hedefliyoruz

Ön üretimli yapılar alanındaki bu çalışmanın yanında holding yapılarını da yeniden kurguladıklarını belirten Koçyiğit, “2016 yılı için tüm şirketlerimizde yeni yapılanmamızı tamamlamaya çalışıyoruz. Yıllık ve beş yıllık stratejik planlarımızı revize ediyoruz. Bu planlar hedeflediğimiz her ülkenin durumuna özel iş modelleri ve çözümleri içeriyor. Hedefimiz yaptığımız planlamalar çerçevesinde toplamda %50’lik ciro artışını yılsonunda gerçekleştirmek” dedi.

Yeni organizasyonel yapı ile birlikte holding ve ön üretimli yapılar grubunda kadro optimizasyonu ve verimlilik artışına odaklandıklarını vurgulayan Koçyiğit, şunları kaydetti: “Ön üretimli yapılar grubumuzu tek bir çatı altında toplayarak enerjimizi birleştirdik. Markalarımızı koruyup şirket sayımızı azalttık. Operasyon maliyetlerimizi de optimize ederek, yapımıza ve büyüklüğümüze uygun unvan yapılanmasına geçtik.

Organizasyona eklediğimiz özellikle proje yönetimi gibi yeni bölüm ve fonksiyonlar sayesinde iş akışındaki tüm adımları birbirine bağladık. Holding bünyesinde de kurumsal gelişim birimimizi oluşturarak daha iyi sürdürülebilir bir organizasyonel yapı ve iş akışı hedefledik.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)