Tepta Aydınlatma 25. Yılı Kutlaması

1991 yılında kurulan ve 25 yıldır mimarlara, tasarımcılara, elektrik mühendislerine ve son kullanıcılara ışık alanında hizmet sunan TEPTA Aydınlatma, 25. yılının onuruna özel bir ışık sergisi düzenliyor.

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergi, 18 Ekim 2016 tarihinde kapılarını açacak.

“Başlangıçta her şey karanlık ve soğuktu.”

Alman filozof Immanuel Kant’ın,1755’te öne sürdüğü “bulutsu hipotez”in ilk sözleri, ışık öncesi evreni tarif ediyor.

İnsanlığın çıplak gözle görebildiği en büyük, en gizemli ve en güçlü ışık kaynağı olan güneşten önce hayat yoktu; ışıksız bir yaşam insanlık için mümkün değil. Mekânlarımıza yaşam, sıcaklık katan aydınlatma alanı bugün tasarım, mimarlık ve inşaat sektörlerinin en temel konusunu oluşturuyor. Aydınlatma teknik bir konu olduğu kadar estetik bakımdan da büyük önem taşıyor.

1991 yılında, aydınlatmanın sanatsal ve estetik boyutuna olan ilgi sonucu kurulan TEPTA Aydınlatma kurulduğu ilk günden bu yana aydınlatma alanındaki tüm ihtiyaç ve gereksinimlere büyük özenle yaklaşıyor. Gerçekleştirdiği dekoratif, sanatsal veya teknik aydınlatma projeleri için dünyanın önde gelen markaları ile uzun soluklu bir birlikteliğe imza atmış olan firma, bugün 30’dan fazla markanın 30.000’den fazla ürününü mimarlara, tasarımcılara, elektrik mühendislerine ve son kullanıcılara sunuyor.

2016 yılı ile birlikte iş yaşamındaki 25. yılını kutlayan TEPTA Aydınlatma, bu kutlamalar kapsamında bir dizi etkinlikten oluşan paylaşımcı bir program hazırladı. Yaptığı işi keyifle gerçekleştiren her kurum gibi TEPTA da, kendi işi olan aydınlatma alanının büyüleyici yanını meraklılarına sunmak istiyor. Bu çerçevede tüm yıl boyunca düzenlenecek bir seminer dizisi ile birlikte Türkiye’de ilk kez düzenlenecek bir ışık sergisine de imza atılacak.

Temsilcisi olduğu tasarım odaklı markalar ile alanında öncü mimar ve tasarımcıları bir araya getirecek olan TEPTA 25. yıl sergisi için aydınlatma odaklı özgün çalışmalar tasarlanarak üretilecek ve 18 Ekim’de İstanbul Modern’in kısa süreli sergiler alanında açılacak sergiyle izleyicilerle paylaşılacak.

Küratörlüğünü Almanya’dan UBL ve Brandi Institute’un kurucu direktörü, ışık tasarımcısı Ulrike Brandi’nin üstleneceği bu sergi içerisinde Aqua firması ile Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu, Lasvit firması ile Emre Arolat ve Tanju Özelgin işbirliğinde bulunacak. Önder Kaya ve Bilgehan Şenel’in TEPTA markası için özel çalışmalara imza atacağı sergide ayrıca Hollanda’dan Brand van Egmond adına heykel sanatçısı William Brand ve Catellani & Smith adına, İtalyan sanatçı Enzo Catellani de katılımcı olacak.

Serginin açılışında çalışmalarını Los Angeles’ta sürdüren medya sanatçısı Refik Anadol’un bir yerleştirmesi davetlilere sunulacak. Sergi süresince sergi katılımcıları ile gerçekleştirilecek bir sohbet programı ve üretim süreçleri başta olmak üzere, aydınlatma alanındaki filmlerden oluşan bir film seçkisi de izlenebilecek. Sergi kapsamındaki diğer yapıtlar ve sunumlar, kuratörün belirleyeceği kavramsal çerçeve ve seçimleri doğrultusunda şekillenecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)