​Barış Dumankaya: “Enflasyondaki Eksi Seyri Sürdürebilir Kılmalıyız”

3 Mart 2016, İstanbul – Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Şubat'ta yüzde 0.02, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0.2 düştü. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8.78, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 4.47 oldu.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Beklentilerin tersine, enflasyonun sekiz ay aradan sonra eksi yönde seyretmesi hayli önemli bir gelişme. Bu yönde seyir, enflasyonun yıl sonunda çift haneli sayıların altında kalması için iyi bir gösterge. Enflasyon, beklentilerin üzerinde çıktığında nasıl bir değerlendirme yapıyorsak eksi yöndeki seyrinde de almamız gereken dersleri almalı ve bu seyri sürdürülebilir hale getirmeliyiz.” dedi.


Dumankaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Küresel piyasalardaki kırılganlıklara rağmen enflasyonun bu performansını başarı olarak nitelendirebiliriz. Bugün için yıllık enflasyon 8.78 olarak açıklandı. Fakat önümüzdeki dönem için konuşursak ben enflasyonun öncelikle yüzde 7’lere gerileyeceğini, ikinci çeyrekte ise yüzde 6–7 aralığına gerileyeceğini düşünüyorum.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)