Ofisteki Konfor ve Estetik

Tuna Girsberger, Camiro ile ofisteki konfor ve estetik arayışınıza yanıt veriyor. Sofistike bir yaklaşımla tasarımdaki zarafeti ortaya koyan Camiro’nun çalışma koltuğunun yanı sıra misafir ve toplantı koltukları da bulunuyor.

“Bugünün ofis yaşamı, bugünün tasarımı” mottosuyla mobilya sektöründe fark yaratan Tuna Ofis ve ofis koltuklarında dünya markası Girsberger’in ortak üretim tesisi kurarak oluşturdukları Tuna Girsberger, estetiği ve ergonomiyi bir arada sunan tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Üstün standarttaki ürünleriyle modern ofisler yaratan Tuna Girsberger, Camiro ile bu iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor. Ünlü tasarımcılardan Martin Ballendat’in geliştirdiği Camiro, tasarım ve konforun adeta somut bir örneği…

Ballendat, Girsberger için özel tasarladığı Camiro’nun tasarım felsefesini şöyle anlatıyor: “Günümüz çalışma koltuklarında file olarak tanımlanan sırt malzemesi adeta bir sanat eseri olarak algılanıyor ve birçok üründe birbirine çok benzeyen kare çizgilere sahip file kullanılıyor. Biz de bunu daha farklı boyutta sunmak amacıyla çerçeveyi andıran bir tasarımla esnekliği de vurguladık. Leonardo Da Vinci’nin Vitruvius Adamı sembolüne atıfta bulunan bir sonuç elde ettik ve sofistike bir yaklaşımla tasarımdaki zarafeti ortaya çıkarmayı başardık.”

Vücut şeklinde tasarlanan Camiro’nun kol ve bacakları, sırt filesini uç noktalarından tutarken, merkez nokta ise bel desteğinin yüksekliğini ayarlayan bir işleve sahip. Diğer tüm parça ve elemanları mümkün olduğunca basit bir mantıkla tasarlanan Camiro’nun tüm işlevleri font destek plakasının altında yer alan yatay bir mekanizmayla kontrol edilebiliyor. Sırt kısmına entegre edilmiş yükseklik ayarlı kolçaklar ise tasarım elemanlarının minimum seviyede tutulmasına yardımcı oluyor.

Camiro’nun ofisteki farklı alanlardan kullanılmak üzere tasarlanmış modelleri de bulunuyor. Camiro toplantı koltuğunda alüminyum ayaklar üzerinde adeta yüzen font kısmı ve file sırt göz kamaştıran bir bütünlük ortaya koyuyor. Camiro misafir koltuğu ise çalışma koltuğunun geometrisinden farklı tasarlanmış. Daha küçük bir ebatta tasarlanan sırt kısmında fonksiyonel elemanlara ihtiyaç duyulmadan estetiği ön plana çıkaran misafir koltuğu, kendine has bir formun yanı sıra yanlarındaki alüminyum detaylarla farklı bir duruş sergiliyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)