“Işık Yılı” Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Schréder’in desteklediği UNESCO 2015 Uluslararası Işık Yılı ‘Işık-Mekan-İnsan’ temalı fotoğraf yarışmasında ödül zamanı… Ödül töreni 14 Nisan Perşembe günü İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nda gerçekleştirilecek.

Uluslararası Aydınlatma Komisyonu üyesi olarak faaliyetlerini sürdüren Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK)ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle “UNESCO 2015 Uluslararası Işık Yılı” kapsamında 30 Aralık 2015 - 8 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Işık-Mekan-İnsan” temalı fotoğraf yarışmasının ödülleri İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Büyük Meclis Salonu’unda 14 Nisan Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Amacı ışık konusundaki farkındalığı arttırmak, ışığın hayatımızdaki önemine vurgu yapmak, doğru aydınlatma konusunda toplumu bilinçlendirmek olarak tanımlanmış olan “UNESCO 2015 Uluslararası Işık Yılı”nın izlerinin 2016’ya fotoğraf sanatı aracılığı ile aktarılacağı, belge niteliğindeki eserlerin toplumla paylaşılacağı sergi, 14 – 27 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerine açık olacak.

ATMK’nın düzenlediği ‘Işık-Mekan-İnsan’ temalı 2015 yılı Işık Yılı Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın silver sponsoru olan Schréder Aydınlatma Genel Müdürü Zeynep Akkaya, UNESCO tarafından ‘Işık Yılı’ olarak ilan edilen 2015 yılında aydınlatmanın önemine dikkat çekmek üzere birçok proje ve aktivite gerçekleştirildiğini hatırlatarak şu bilgileri verdi: “Aydınlatma günlük yaşamın önemli parçalarından biri. Güvenlik, trafik, sosyal yaşam, şehir güzelliği, mimari gibi daha birçok alanda aydınlatma önem taşımakta. Fotoğraf sanatının da olmazsa olmaz unsuru olan ışık konusunda ATMK’nın 2015 ‘Işık Yılı’nı gelecek nesillere taşıyacak fotoğraf yarışmasında bu sanatı desteklemekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Farklı meslek gruplarından kişilerin yanı sıra Üniversiteli gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği Ulusal Fotograf Yarışması’na 5640 eser katıldı. Eserlerden şartnameye uygun olduğu belirlenen 5506 fotoğraf, ATMK Yönetim Kurulu ve TFSF Temsilcilerinin yer aldığı seçici kurul tarafından, fotoğraf teknik uygunluğu kadar, içeriğinde yapay ışığın, bulunduğu yapının, mekanın, yüzeyin ya da çevrenin kullanım amacı, kullanıcıları, mimarisi, kent kimliği ile doğru yönde ilişki kurması, kalite ve anlam katması gibi farklı yönleri ile 15 Mart 2016 tarihinde değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenirken, bunların dışındaki 20 eser de sergilenmeye değer bulundu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)