​Saray Yüksek Binaları “Güvenlik” ve “Estetikle” Giydiriyor.

Saray’ın üretime başlamasından önce tümüyle yurtdışından ithal edilmek zorunda kalınan “mineral dolgulu A2 yanmazlık sınıfı” kompozit paneller, Avrupa Birliği standartlarıyla bir süredir Saray tarafından Türkiye’de de üretiliyor.

Saray Grup, geliştirdiği yenilikçi ve öncü iç ve dış cephe çözümleri ile 1980 yılından bugüne İstanbul ve Tekirdağ’daki toplam 80 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında inşaat sektörüne hizmet veriyor, geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde büyük rol oynuyor. 2001 yılından bu yana, İSO’nun ilk 500 büyük firması arasında yer alan Saray Alüminyum, ürettiği ürünlerinin % 50’sini farklı ülkelere ihracat ediyor.


Çevreci Saray Mimari Sistemleri ile enerji verimliliği sağlayın

1980 yılından bugüne alüminyum ekstrüzyon ürünleri ve yüzey işlemleri konusunda faaliyet gösteren Saray alüminyum, mimari sistem ürünleri ve mühendislik ürünleri olmak üzere iki ana grupta alüminyum profil imal ediyor. Saray Mimari Sistemler çatısı altında sürekli yeni ürünler geliştiriliyor ve bu ürünler geliştirilirken ısı ve ses yalıtımı, enerji verimliliği ve işlevsellik ön planda tutuluyor. Saray Mimari Sistemlerin öne çıkan ürünlerini; Alüminyum Kapı Pencere Sistemleri, Sürme Kapı Sistemleri, Giydirme Cephe Sistemleri, Çatı, Işıklık Sistemleri, Sabit, Kayar ve Katlanır Güneş Kırıcı Sistemleri ve Saray Cotta (Tuğla görünümlü ya da Siding Görünümlü Cephe Kaplama Sistemleri, PVC Kapı ve Pencere Sistemleri ve Alüminyum Kompozit paneller, olarak sıralayan Talin Saraylı Dikici “Doğru ürün seçimi ile binalarda yüzde 40’a kadar enerji verimliliği sağlanabilir. Saray Mimari Sistemleri tercih edenler, uzun vadede ciddi bir ekonomik kazanım elde etmenin yanı sıra bu sayede çevreci bir davranışta da bulunmuş oluyor’’ dedi.

Ar-Ge’ye verdiği önem sonucu A2 ve B1 Yangın Sınıfı ve NANO yüzey kalitesine sahip alüminyum kompozit panelleri Türkiye’de ilk olarak Saray Alüminyum tarafından üretildi.

Kompozit Panel Üretiminde En Son Teknolojiyi Kullanıyoruz

Saray Alüminyum, mimari sistemlerin yanı sıra ısıtma, soğutma, aydınlatma, makine vb sektörlerinin ihtiyacı olan çeşitli şekil ve büyüklükteki sanayi profilleri, standart kesitli profiller de üretiyor. Saray Alüminyum 2008 yılının ilk çeyreğinde en son teknolojiden faydalanarak ayda 240 bin metrekare kapasite ile dünyada halen bilinen en dayanıklı boya olan PVDF esaslı boya ile kaplanmış alüminyum kompozit panel üretimine başladı. Ar-Ge’ye verdiği önem sonucu A2 ve B1 Yangın Sınıfı ve NANO yüzey kalitesine sahip alüminyum kompozit panelleri Türkiye’de İlk olarak Saray Alüminyum tarafından üretildi. Firma 2010 yılında işletmeye alınan ikinci levha boyama tesisi ile kompozit panelleri daha kısa sürede ve projeye uygun istenilen renkte üretebiliyor.

Saray Alüminyum Binaları Güvenlik ve Estetikle Giydiriyor

Saray Alüminyum, Türkiye’de ilk kez üretimini gerçekleştirdiği Saray A2 Yanmazlık sınıfı Kompozit Panelleriyle de Türkiye’nin yüksek binalarını “güvenlik” ve “estetikle” giydiriyor. Saray’ın üretime başlamasından önce tümüyle yurtdışından ithal edilmek zorunda kalınan “mineral dolgulu A2 yanmazlık sınıfı” kompozit paneller, Avrupa Birliği standartlarıyla bir süredir Saray tarafından Türkiye’de de üretiliyor. Yangın yönetmeliği gereği, 21.5 metrenin üzerindeki tüm binalarda A2 yanmazlık sınıfı kompozit paneller zorunlu olarak kullanılıyor.

Saray A2 yanmazlık sınıfı kompozit paneller, çok katlı binalar, gökdelenler, endüstriyel binalar, kamu binaları, tüneller, havaalanları, hastaneler, AVM’ler, stadyumlar, tren ve metro istasyonları, oteller gibi, yangın yalıtımının önemli olduğu tüm yapılarda kullanılabiliyor. Saray A2 Kompozit Paneller binaların dış cephe, iç duvar, tavan ve ara bölme kaplamalarında, kara ulaşım aracı kaplamalarında, tren ve gemilerin iç dekorasyonlarında uygulanabiliyor; mimar ve tasarımcılara yaratıcı ve özgün binalar yapmak için sınırsız fırsatlar sunuyor.

Kompozit paneller için şirketin yaptığı yatırımları detaylı olarak anlatan Dikici, ‘’Avrupa Birliği’nin Türkiye’de de geçerli olan ve 21,5 metreden daha yüksek binalarda uygulanması zorunlu kılınan “Yangın Koruma” yönetmeliğine uygun TS EN 13501-1 standardına göre A2 s1 d0 sınıfındaki SARAY A2 alüminyum kompozit panellerin ülkemizde ilk üretimi Saray Alüminyum tarafından 2012 yılında gerçekleştirilmiştir. Tamamı alüminyumdan imal edilen bu kompozit panellere ilave olarak, bu kez 2014 yılında Mineral Dolgulu SARAY A2 Kompozit Panel üretimini Türkiye’de yine ilk olarak Saray Alüminyum gerçekleştirmiştir’’ dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)