​Qundis İle İnovatif Veri Yönetimi

Qundis sayaç okuma hizmetleri, konut sektörüne yönelik uzaktan yönetim ve bulut-tabanlı akıllı ölçüm platformu ile birleştirilen üst düzey ve yüksek kalitede sistemler sunuyor. Ölçme hizmetleri ve konut sektörü için bu yenilikçi teknolojiler sayesinde, yılın herhangi bir zamanında verilerin e-posta veya web aracılığıyla veri edinimine imkân sağlanabilmektedir. Bulut-tabanlı tüketim veri ölçümü idari operasyonların yükünü azaltırken işletim süreçlerini önemli oranda sadeleştirmektedir.

Büyük veya küçük ölçekli ölçüm hizmetlerine yönelik yılın herhangi bir zamanında tam otomatik tüketim verisi edinimi sağlamaktadır. Sistem, kurulum çalışmasını SIM kart ile temin etmektedir. Qundis akıllı ölçüm platformu aracılığıyla tüm yapılandırma ve veri kayıt işlemlerini yönetmektedir. Tarife ve veri hacim işlemleri ve veri barındırma faaliyeti IBM ile işbirliği içerisinde Qundis tarafından sağlanmaktadır.

Pil ile çalışan ağ geçidi kablosuzdur ve 30’a kadar Qundis ağını okuyabilmektedir. Isı pay ölçerler, ısı sayaçları ve su sayaçlarından elde edilen tüketim verileri mobil iletişim aracılığıyla şifrelenmiş formda QUNDIS akıllı ölçüm platformuna iletilebilir. Buradaki veriler e-posta, SFTP veya web portalı aracılığıyla planlanan aralıklarla hizmet sağlayıcının kullanımına tahsis edilebilir.

QUNDIS web portalı sayesinde tüketim veri kayıtları artık nerede olursanız olun yönetilebilir.

QUNDIS akıllı sayaç ölçüm platformu (Q SMP) sayesinde artık hizmet şirketleri yeni Q SMP web portalı aracılığıyla tüm tüketim ve ölçüm verilerine erişebilmektedirler. Bağlantılı ağ geçitlerinin okuma süreçleri IBM Bulut kullanılarak şifrelenen iletimler veri korumasını ve güvenliğini sağlarken herhangi bir yerden yönetilebilmektedir.

Konut endüstrisi alanında faaliyet sürdüren şirketler artık Q SMP web portalını kullanarak işletme ve maliyetlerinin düşürerek faturalandırmaya yönelik tüm okuma faaliyetlerini yönetebilmektedir. QUNDIS Q ağ geçidi 5 akıllı sayaç ağ geçitleri durumlarını gece ve gündüz boyunca izleyebilme ve otomatik tüketim veri kayıtları artık mümkün olabilmektedir.

Qundis’in sağladığı faydalar:

E-posta, SFTP veya web portalı aracılığıyla yılın herhangi bir zamanında tam otomatik veri sağlanması

Yüksek veri güvenliği seviyesi – IBM’in işbirliği ortaklığı ve OMS standardı ile bulut-tabanlı veri barındırma

Ultra-düşük güç teknolojisi- 10 ila 12 yıl arasında standart ömürlü pil ile çalışan ağ geçidi Q Node 5

15,000 ölçüm cihazına kadar tüketim verileri kayıt imkanı

Fabrika-çıkışlı SIM kart ve pile ile çalışan ağ geçidi sayesinde kolaylaştırılmış kurulum

Yerli ve uluslararası roaming (dolaşım) tarafından sağlanan mümkün olan en iyi kablosuz bağlantı ile mükemmel radyo iletim kabiliyetleri

QUNDIS COO’su Thomas Röhrl’ün de dediği gibi; ‘yeni Q SMP web portalı sayesinde hizmet şirketleri gerektiği zaman gayrimenkullerinin ısınma ve su tüketimi verilerine erişebilmektedir. Bilgilerin bulut dahilinde merkezi bir şekilde sağlanması yüksek veri erişimi seviyesine olanak sağlamaktadır.’

Esnek veri okuma için iletim performansında zirve

Modularis su sayacı okuma için yeni modül, Q module 5.5 water ve yeni radyo su sayacı Q water 5.5, QUNDIS cihazlarının bu denenmiş ve test edilmiş jenerasyonunun ileri seviye optimize edilmiş halini temsil etmektedir. Diğer özelliklerinin yanı sıra bu yeni cihazlar sayesinde mevcut kurulumların yükseltilmesi sorunsuz olarak gerçekleştirilmekte ve radyo iletim performansı için ilave bir temel ölçü meydana getirilmektedir.

Sağladığı bir başka avantaj ise; her iki ürün de okuma anlamında azami esneklik sunmaktadır. Su tüketiminin geçmişte olduğu gibi 48 günde bir okunabilmesi yerine artık yılın 365 günü okunabilmektedir. Sonuç olarak, ölçüm hizmetleri artık sabit zaman pencereleri tarafından kısıtlanmamaktadır. Tüketim verilerini kayıt altına alınması planlamaları ve enerji maliyetlerinin faturalandırılmaları işlemlerinde çok daha esnek olabilmektedirler.

Anahtar Özellikler

İletim özellikleri (C-Modu)

Tipik binalarda 20m’den 40m’ye* çıkararak iletim menzilini iki katına yükseltmektedir
Yılın 365 günü okuma imkanı sağlamaktadır
Hem mobil hem de AMR veri iletim sistemlerine paralel gönderimi (S-Modunda bile)

Entegrasyon

İlave montaj işlemleri gerektirmez
Yerinde C-Moduna yükseltim mümkündür
Mevcut QUNDIS AMR sistemlerinin ağ bileşenlerinde yazılım modifikasyonuna ihtiyaç duymaz

Q water 5.5 – diğer özellikleri

MID onayı
Mevcut AMR kurulumları ile aşağı doğru uyarlık
Tüm montaj işlemlerine uygundur
Planlanan okuma tarihleri ile ilgili değerler görüntülenir
Görüntülenen ve iletilen sayaç okuma değerleri arasında fark yoktur
Basit kullanım

Neden QUNDIS OMS’ye odaklanmıştır?

OMS ‘Açık Ölçme Sistemi’ anlamına gelmektedir. OMS tüm üreticiler ve endüstrilerde mevcut akıllı ölçüm cihazları için iletişim mimarisini temsil etmektedir. OMS standardı daha hızlı veri iletimi ve daha uzun okuma aralıklarını mümkün kılarken bu sayede QUNDIS ürünlerinin gelecekteki-uyumuna yönelik kararlı ve nihai katkılarda bulunmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)