Cam Güvenliği Sağlamanın En Etkin Yolu!

Şişecam Lamine Cam / Emniyet ve Güvenlik Camları

Camın geniş yüzeylerde kullanımının artması emniyet ve güvenlik ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Standart camın teknik olarak darbelere karşı dayanımı düşüktür. Cama uygulanan ikincil işlemler ile cama emniyet ve güvenlik özellikleri kazandırılmaktadır.

Cam, mimarlar tarafından 20. Yüzyılın baş-larında küçük pencere alanlarından alınıp modern bir yapı malzemesi olarak cephelerin bütününe taşınmıştır.


Taşıyıcı sisteme fazla yük bindirmeyen, kullanılabilir alandan yer çalmayan, fiziksel olarak var olan ancak şeffaflığı ile yok olabilen, dayanıklı, kolay temizlenen ve insanoğlunu her dönemde büyüleyen cam, bugün geldiği noktada; enerji tasarrufu, emniyet ve güvenlik, gürültü kontrolü ve dekorasyon gibi çok önemli fonksiyonları da sağlayabilen en önemli yapı malzemelerinden biri olmuştur. Ayrıca bu özellikleriyle her seferinde yeniden keşfedilen cam, sağladığı saydamlık ve ışık olanaklarıyla günümüzde mimarların en önemli tasarım aracı olmuştur.

Camın geniş yüzeylerde kullanımının artması emniyet ve güvenlik ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Standart camın teknik olarak darbelere karşı dayanımı düşüktür. Cama uygulanan ikincil işlemler ile cama emniyet ve güvenlik özellikleri kazandırılmaktadır.

Emniyet ve güvenlik camları, kırılma sonucunda oluşabilecek yaralanma risklerini azaltırken dışardan gelecek darbe ve saldırılara karşı can ve malın korunmasına da katkı sağlamaktadır.

Şişecam Düzcam’ın lamine emniyet ve güvenlik camı Şişecam Lamine Cam, kırılma sonucunda oluşabilecek yaralanma risklerini azaltırken dışardan gelecek darbe ve saldırılara karşı can ve malın korunmasına da katkı sağlamaktadır.

Uygulama Alanları

Güvenlik camları ile ilgili uygulama kuralları; TSE 13433 Cam - Yapılarda Kullanılan – İnsan Çarpmasıyla İlgili Güvenlik için Uygulama Kuralları standardında yer almaktadır.

Özellikle cam kırılmasının tehlike arz ettiği; yerden 80 cm’e kadar olan camlamalarda, yerden tavana kadar kesintisiz devam eden camlamalarda, doğramalı cam kapılarda ve cam kapıların yan doğramaları içindeki camlamalarda, baş üstü camlamalarında, güvenlik için Şişecam Lamine Cam kullanımı uygun bir çözümdür.

Şişecam Lamine Cam; dış cephelerde, Fransız balkon olarak tarif edilen yerden (zeminden) camlamalarda, balkon/merdiven korkuluklarında, vitrinlerde, saçak, ışıklık gibi baş üstü camlamalarında, iç mekânda ofis bölmeleri, merdiven, iç balkon korkuluklarında, vitrinlerde kullanılmalıdır.

Teknik Özellikler

Şişecam Lamine Cam, iki veya daha fazla cam plakanın özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla, ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle üretilir.

Şişecam Lamine Cam farklı renk ve kalınlıklardaki PVB film tabakası ve camlarla özel taleplere de cevap verebilecek şekilde üretilebilir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)