Yağmur Suyu Yönetiminde Pluvia Sifonik Çatı Drenaj Sistemi

Çatılarda biriken yağmur sularının transferinin doğru yapılması en az bina içi sistemlerinin doğru çalışması kadar önemli. Geberit Pluvia Sifonik Çatı Drenaj Sistemi, negatif basınç prensibiyle çalışıyor; yatay borularda herhangi bir eğime ihtiyaç duymadan çatının komple drenajına imkân veriyor

Modern yapıların ortak özelliklerinden biri de düz çatılar. Mimari olarak herhangi bir olumsuz durum teşkil etmese de düz çatıların en büyük sorunlarından biri de biriken yağmur sularının etkili şekilde dejarj edilememesi. Buradan hareketle Geberit, özellikle fabrika, AVM, hastane, havalimanı gibi büyük projelerde uygulamaya aldığı Pluvia Sifonik Çatı Drenaj Sistemi’ni devreye alıyor. Dünyada ve Türkiye’de birçok dev projede imzası olan Geberit, bu inovatif teknolojisi sayesinde aynı zamanda inşaat süresinin de kısalmasına katkı sağlıyor.

Geberit Pluvia Çatı Drenaj Sistemi, sifonik prensibine göre çalışıyor. Sifonik etki, yatay borularda herhangi bir eğime ihtiyaç duymadan çatının komple drenajına imkân veriyor. Üstelik yağmur suyu borularındaki yüksek akış hızı tıkanmaları tamamen önlüyor. Vakum ilkesine dayalı olan Geberit Pluvia Sifonik Çatı Drenaj Sistemi, geniş alanlar için güçlü bir performans sunuyor. Çatının hemen altında eğimsiz bir toplayıcıya bağlı olarak çalışan sistem, planlamayı basitleştirirken daha az boruyla montaj süresini ve işçilik maliyetini de minimum seviyeye indiriyor.

Konvansiyonel sisteme kıyasla Geberit Pluvia Çatı Drenaj Sistemi, bünyesinde kullanılan boru çaplarıyla yüzde 40 ila 50, iniş borularında ise metretülünde yüzde 60 ekonomi sağlıyor. Geberit Pluvia’nın yüksek yoğunluklu Polietilen maddeden üretilen özel alaşımlı boruları kimyasal maddelere, ısı değişikliklerine, basınç ve sürtünmeye de dayanıklı hale geliyor. Yer altı borularının daha az kullanıldığı Geberit Pluvia Çatı Drenaj Sistemi’nde daha az kanal bağlantısına ve çatı süzgecine ihtiyaç duyuluyor.

AVM, sinema, konferans salonu, fuar merkezi gibi büyük yapıların yanında endüstriyel yapıların da çatılarında profesyonel bir dokunuşa imza atan Geberit, en komplike binalara da hassas hesaplama ve planlama hizmeti sunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)