Kentsel dönüşüm Bir Master Plan Çerçevesinde Tasarlanmalı

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle, TEM Alibeyköy kavşağında dev ulaşım projelerinin kesişim noktasında inşa edilen 5. Levent'te, 900 daireden oluşan ikinci etap satışları başladı. Torunlar GYO’nun 1 milyar 800 Milyon TL’lik dev yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 5. Levent, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 4000 konutuyla, İstanbul'a 15 bin kişinin yaşayacağı modern bir semt kazandıracak.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada; “Yılın en çok tercih edilen projesi 5. Levent’te 1200 dairelik birinci satış etabını başarıyla tamamladık. İstanbul’un en yeni, en yeşil ve en modern semti 5. Levent’in örnek bir dönüşüm projesi olması adına alt yapı yatırımları için 82,8 Milyon TL’lik ek yatırım yapıyoruz. Ağustos ayı itibariyle sosyal konut etabını hak sahiplerine teslime başlıyoruz” dedi.

Aziz Torun: Kentsel dönüşümde binalarla modern hayatı birlikte tasarlamak gerekiyor

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada, 1. etapta sundukları 1.200 dairenin % 100’ünün satıldığını ve yaklaşık 1 Milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. 5. Levent’in satış m² oranı ile yılın en çok tercih edilen projesi olduğunu belirten Aziz Torun, projenin % 72 oran ile yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıkladı. 5. Levent’ten daire satın alanların tercih kriterlerine de değinen Torun, projenin lokasyonu, gelişen ulaşım hatlarının merkezinde oluşu ve sosyal donatı alanlarının zenginliğini öncelikli tercih sebepleri arasında sıraladı. Torun 5. Levent’ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile kolaylıkla ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi. 

Aziz Torun, konuşmasında 5. Levent’in kentsel dönüşüm için örnek bir model teşkil ettiğini söyledi. Torun; "Kentsel dönüşüm, binaların teker teker yıkılarak yerine yenisinin yapılması değildir. Ana hedef, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması ya da binaların sağlamlaştırılması değil. Kentsel dönüşüm bir master plan çerçevesinde ilgili kamu otoriteleri tarafından geliştirilen büyük parsellerde, alt yapı yatırımlarıyla ve sosyal alanlarıyla modern yaşam alanlarının tasarlanması ve hayata geçirilmesidir. Park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri karşılayacak, yaşama ilişkin problemleri çözmüş projeler olmalıdır. Bizim KİPTAŞ ile birlikte 5. Levent ile yaptığımız tam da budur, gerçek kentsel dönüşümdür" dedi.

Ek maliyetleri göze alarak örnek bir proje yapıyoruz

5. Levent'in örnek bir proje olması için ortaya çıkan ek maliyetleri de karşıladıklarını belirten Aziz Torun; "5. Levent proje alanında TEİAŞ’a ait 4 farklı yüksek gerilim hattı ve İSKİ’ye ait hatlar bulunuyordu. Yüksek gerilim hatlarının büyük bölümü yer altına alıyoruz, bir bölümünün de yerini değiştiriyoruz. Bu çalışmaların %70'ini tamamladık. Alibeyköy-Küçükköy ve Alibeyköy-İkitelli enerji hatlarının şantiye sahası dışındaki yeni direklere aktarımını sağladık. 80 Milyon TL’lik ek yatırım ile hayata geçirdiğimiz bu proje, bugüne kadar özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi oldu. Böylelikle 5. Levent ve komşu semt sakinlerini yüksek gerilim hattının sebep olduğu olumsuz etkilerden ve görüntü kirliliğinden kurtarıldı. Proje sahasından geçen İSKİ hattının yerini ise 800 bin TL’lik yatırım yatırımla değiştirdik. Ayrıca, altyapı tamamlandıktan sonra 2 milyon TL’lik yatırımla, proje sahasını çevreleyen dış yolları çift şeritli yapacağız. İleri teknolojileri kullanarak 5. Levent'te sağlıklı, güvenli ve estetik bir yaşam sunacağız. Bu alt yapı yatırımları için toplamda 82,8 Milyon TL ek yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Sağlıklı ve sosyal çocuklar, doğa dostu 5. Levent’te yetişecek

Yüzde 72’sinin yeşil alana ayrılmasıyla, İstanbul’un en yeni, en yeşil ve en modern semtinin 5. Levent olduğuna dikkat çeken Aziz Torun; “Özlem duyulan bir yaşamı hem yetişkinler hem de çocuklarımız için sunmayı amaçladık. Özellikle çocuklarımız için doğayla iç içe, güvenle oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturduk. Toplam 2500 metrekarelik oyun park alanı bulunan 5. Levent’te; macera temalı park ve çim aktivite alanları da tasarladık” dedi.

Engellilerin tüm sosyal donatılardan maksimum derecede yararlanabileceği nitelikte tasarlanan proje; yürüyüş ve koşu parkurları, bisiklet yolu, süs havuzu ve göletleri; dinlenme alanları, kır kahvesi, çardak ve pergolalar, amfi tiyatro, festival meydanı, yüzme havuzları, spor tesisleri ile geniş bir yelpaze sunuyor. 20 futbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerine kurulan 5. Levent projesi; zengin sosyal donatı alanının yanı sıra 4 bin metrekare cadde konseptindeki 5. Levent Çarşısı ile semt sakinlerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)