ENER-G Kojenarasyon Karbon Ayak İzini Azaltıyor

35 yılı aşkın tecrübesiyle Avrupa’nın en büyük, küçük ve orta ölçekli kojenerasyon paketleri üreticisi ENER-G’nin Türkiye yetkili distribütörü PNQ Teknoloji Sistemleri, Türkiye’de enerji tasarrufu ve çevreyi korumakta devrim yaratıyor.  ENER-G’nin Kojenerasyon Modüllerini Türkiye pazarına sunan PNQ ayrıca enerjide kojenerasyon teknolojisinin çevreci yönünü de pazara sunuyor. Özellikle çevreye duyarlı ve karbon salınımlarını azaltan kojenerasyon sistemleriyle PNQ Teknoloji Sistemleri, yeşil enerji kavramına da yeni bir boyut katıyor.

Enerji güvenilirliğini artırıyor
ENER-G Kojenerasyon Modülleri enerji güvenirliğini arttırıyor ve rekabet ortamında daha düşük enerji maliyetleri sağlıyor. ENER-G Kojenerasyon Modülleri Türkiye’de benzeri olmayan enerji işletim maliyetleri sunuyor. PNQ Teknoloji İş Geliştirme Direktörü Murat Erden işletmelerde kojenerasyon kullanımının çevreyi korumayı hedefleyen sivil bir insiyatif olması gerektiğini de belirtiyor.  Erden, Türkiye’de kendilerine ve kojenarasyon yatırımlarına gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını da kaydediyor.

“Hem tasarruf edin hem de çevrenin geleceğini koruyun” 
ENER-G sistemlerinin geniş kullanım alanları arasında sanayi tesisleri, hastaneler ile AVM’ler başta olmak üzere çeşitli işletmeler bulunuyor.  İşletmelerin yaptıkları bu kojenarasyon yatırımı ile 1 yılda enerji tasarrufu sağlamak mümkün oluyor. ENER-G sistemleri, benzerlerinden önemli şekilde ayrılıyor; parçaları tek tek test edilen ENER-G kojen ve trijen sistemleri, parçaları birleştirilip monte edildikten sonra da test ediliyor. Testleri tamamlanan sistem, hazır olarak tesise kuruluyor ve sadece 2 gün içinde devreye giriyor. 

PNQ Teknoloji İş Geliştirme Direktörü Murat Erden devamlı enerji tüketimi olan her işletmenin enerjiden tasarruf için kojenerasyon sistemlerine ihtiyacı olduğunu vurguluyor.  Erden, Türkiye pazarında yaşam kalitesinden ödün vermeden yepyeni bir devir başlattıklarını kaydediyor ve şunları söylüyor: “Her yılın 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor.  İşletmelerin ENER-G yatırım yapmaları ve tasarruf ederek çevrenin geleceğini korumaları gerekiyor. PNQ olarak müşterilerimize enerjiyi çevreye duyarlı olarak verimli ve tasarruflu kullanım olanağı sağlayan sistemleri sunuyoruz.  4 KW ile 20 MW arasında değişen kojenerasyon sistemlerimiz ortalama 2 veya 3 yıl içinde yatırım maliyetlerini amorte ediyor. Ayrıca ENER-G kojenerasyon kompakt ünitelerimiz 5-11 m2 arası yer kaplıyor. 25 yılı aşkın teknik servis deneyimimiz ile mekanik müdahale gerektiğinde derhal en yakın servis elemanını GPS üzerinden belirleyip tesise yönlendiriyoruz.  PNQ olarak Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Irak ve Afrika pazarlarına da hizmet veriyoruz.”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)