İleri Teknolojilerle Üretilmiş Seyirci Koltukları İle Stadyum Standartlarını Değiştiren Marka: Mir Arena

Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük antlaşması olarak 2015 yılında inşaatı tamamlanmış ve DB Architects tarafından spor-eğlence ve aktivite kompleksi olarak tasarlanmıştır. BJK Vodafone Arena, zengin içerikli dijital ekran çözümleri, genişbant mobil ve wi-fi ağları, HD monitörler ve interaktif ekranlar ile donatılmış bir stadyumdur.  

BJK Vodafone Arena Stadyumunda, ileri teknoloji imkanlar ile üretilmiş seyirci koltukları, refakatçi koltukları, loca koltukları, protokol koltukları, VIP koltukları, 1903 tribünü koltukları, masalı basın tribünü koltukları, yedek oyuncu kulübeleri ve koltukları kullanılmış olup toplam 41.903 kişilik kapasiteye ulaşılmıştır. BJK Vodafone Arena Stadyumunda; FLY-102, MOD-205, MOD-401, MOD-501 kodlu MİR ARENA ürünleri kullanılmıştır. 

Stadyumda; 36.954 adet seyirci koltuğu ve 160 kişilik engelli /refakatçi koltuğu kullanılmıştır. Uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretimine başlanan MİR ARENA seyirci koltuklarının en önemli özelliği metal aksamının kaynaksız-yekpare oluşudur. Özel olarak dizayn edilen stadyum koltuklarının plastik aksamları ise Polipropilen kullanılarak şişirme yöntemiyle üretilmiş, yanmazlık ve solmazlık dirençleri sağlanmıştır. Ergonomik ve minimal tasarımının yanısıra holigan ataklara karşı da maksimum dayanıklılığa sahip olan bu stadyum koltukları Türkiye’de ve Dünyada benzersizdir.

Türkiye’deki stadyumlar içerisinde ilk defa kızaklı sistem koltuk  uygulaması yapılan BJK Vodafone Arena Stadyumunda koltuklar basamaklara montajı yapılan bariyerlere kızaklı sistemle sıkıca bağlanmıştır. Bu sistem sayesinde basamaklarda daha az sayıda dübel kullanılmış, koltuklara sağa ve sola kaydırma imkanı sağlamıştır. Bu uygulama ile ilerleyen zamanlarda koltuklar yenisi ile kolayca değiştirilebilecektir. 

Ergonomik ve İnce Yapısı Sayesinde Tribünlerde Alan Kazandırıyor

BJK Vodafone Arena’da 2.171 adet loca, 1.724 adet VIP ve 712 adet 1903 tribünü koltuğu bulunmaktadır. MOD-105 ürünümüzün tercih edildiği bu alanlar içerisinde VIP ve 1903 tribünündeki koltuklar in-seat tv özelliğine sahiptir. Ergonomik ve ince yapısı sayesinde tribünlerde alan kazandırmaktadır. 

Toplam 182 kişi kapasiteli basın tribününde ise masalı ve masasız ürünler kullanılmıştır. MOD-501 ürünü alışılagelmiş koltuk tiplerinin aksine, sistemin hareketini ve tekrar eski konumuna gelmesini sağlayan mekanizmaya sahiptir. Bu mekanizma, basın tribünündeki geçiş mesafesini maksimum ve sabit kılmakla birlikte, tribünün her koşulda düzen içerisinde görünmesini sağlamaktadır.  

Yedek oyuncu kulübeleri ve koltukları sporcu konforu ön planda tutularak BJK Vodafone Arena’ya özel olarak tasarlanmıştır. Yedek oyuncu kulübesi, hem tribündeki seyircinin hem de kulübedeki sporcunun görüş alanını kısıtlamayacak, yalın fakat güçlü bir dizayna sahiptir.

Sonuç olarak BJK Vodafone Arena Stadyumu, mimarisi ve teknolojik ürünleri ile FİFA ve UEFA standartlarında dizayn edilmiş spor-aktivite ve eğlence kompleksidir. 

MİR ARENA; 30 yılı aşkın tecrübesi ile her türlü spor kompleksine hitap eden, günümüz mimari tasarımlarına uyumlu stadyum koltukları tasarlamaya ve üretmeye devam etmektedir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)