Rheinzink Riverside Ulaşım Müzesi: İkonik Tasarımlarıyla Dikkat Çeken Bir Müze​


Riverside Ulaşım Müzesi, 1993’den bu yana şehirde açılmış ilk müze olarak yerel halk için önem taşıyor.

Zaha Hadid Mimarlık tarafından tasarlanan ve 2011 yılında açılan Riverside Ulaşım Müzesi, 1993’den bu tarihe kadar şehirde açılmış ilk müze olarak yerel halk için önem taşıyor. 

Tamamlanması dört yıl süren projenin temelleri 2007’de atılmaya başlandı. Binlerce yağlıboya tablo, ulaşım aracı ve ulaşımla ilgili tarihi belgenin bulunduğu kompleks aynı zamanda bit atölyeye ve Clyde Denizcilik Vakfı’nın ofislerine de ev sahipliği yapıyor.

Müzenin eski haline nazaran ziyaretçilerine çok daha keyifli bir tecrübe yaşatmak ve ulaşım sistemleriyle ilgili daha kapsamlı bir anlatım edinebilmek adına yeni müzede bir takım yeni sergileme yöntemlerine gidildi. Bisikletler, gemiler, otobüsler vs. şekilde kategoriler yerine caddeler, Clyde Nehri, ulaştırma ve eğlence, felaketler ve kazalar gibi kategoriler altında kronolojik ve hikayeli bölümler eklendi. Bu kategori sistemi oluşturulmadan önce halkla anketler yapıldı ve en iyi sonuca ulaşmak için insanların yanıtları değerlendirildi. 

A & J Ingle’s Pointhouse Tersanesi’nin yer aldığı ve 100 yılda 500 geminin inşasına şahitlik etmiş bir bölgede konumlandırılan müze, aynı zamanda ikonik tasarımıyla dikkat çekerken Glasgow’un karakterisitk özelliklerine referans veren hiçbir unsura yer vermemesiyle de tartışmalara yol açıyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)