Bloomframe® Pencere İhtiyaca Göre Balkona Dönüşüyor

Bir tuşa dokunarak anında balkona dönüştürebilen yenilikçi tasarım Bloomframe® pencere... 

Pencere Pervazından Balkona

Bloomframe® tek bir tuşa basarak balkona dönüştürebilen bir pencere çerçevesi. Bu dinamik dış cephe unsuru alan darlığı ile yüzleşilen sıkışık şehir yapılarına dış yaşama alanları  yaratma fırsatı sunmakta. 

Bu sıra dışı ürünün yaratıcısı Amsterdam merkezli bir mimarlık firması olan HofmanDujardin... Ofis yetkilileri Bloomframe® için; pratik ve estetik faydaları fark edildikçe, daha çok mimar ve müteahhit tarafından kullanılacağını, yakında modern şehirlerde tanıdık bir unsur olabileceğini dile getiriyor.

Hurks Geveltechniek ile birlikte Alcoa Architectural Systems, Bloomframe®’i teknik bir tasarım haline getirdi. Geliştirilme sürecinde ürünün güvenilirliği doğal olarak en önemli unsur oldu ve balkon günümüz yapı güvenliği standartlarına göre kapsamlı bir şekilde test edildi.

Bloomframe® pencere apartmanlarda, ofislerde, otellerde yaşayanlara üst düzey esnek bir yaşama alanı sunuyor.

Bloomframe® karmaşık bir mühendislik ihtiyacı gerektirmeden renovasyon projelerinde kullanılabileceği gibi yeni yapılarda da kullanılabiliyor. Balkon Alcoa Architectuursystemen’in alüminyum pencere ve kapı sistemi temel alınarak tasarlandı. Bloomframe® balkonun ölçüleri, malzemesi ve renk kartelası ise çok esnek. Balkon oldukça sert ve sağlam olmasına rağmen zarif ve geçirgen bir görüntü ortaya koymakta.
 
İlk modeller Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki bir apartmanda uygulanmak üzere hazırlandı. 

Bloomframe® için; pratik ve estetik faydaları fark edildikçe, daha çok mimar ve müteahhit tarafından kullanılacağı, yakında modern şehirlerde tanıdık bir unsur olabileceği dile getiriliyor.

Bloomframe® pencere apartmanlarda, ofislerde, otellerde yaşayanlara üst düzey esnek bir yaşama alanı sunuyor. Bloomframe anlık izole bir manzara penceresi iken bir tuş ile ferah, açık bir balkon olarak alan açısından sıkışık iç kesimlere gerekli boşluğu sağlarken, istendiğinde açık havayı içeri davet ediyor. Bu kendine özgü balkon Fransız imalatçı Kawneer France tarafından tasarlandı. Sistem her mevsime dayanıklı yapı malzemeleri içermekte ve kusursuz bir elektronik sistem ile kontrol edilmekte. Kawneer France bu prototipi güvenli ve fiyatı makul bir yapı unsuru haline getirmek için gerekli bütün belgeleri aldı. Boyutları, rengi, yapı malzemeleri tamamen yeni koşullara uyum sağlayabiliyor ve yeni / eski binaların dış cephesine uyum gösterecek şekilde yeniden tasarlanabiliyor. Bloomframe® pencere şehirlerimizin olumlu gelişiminde önemli bir rol oynayacağa benziyor ve  iç alanları yeniden düşünüp geliştirmek  için mimarları teşvik ediyor.

Wallpaper* Tasarım Ödülü

Bloomframe® pencere saygın bir ödül olan 2009 Wallpaper* Tasarım Ödülleri’nin “Refahı en Artırıcı Ürün” kategorisinin kazananı oldu. Wallpaper* dergisinin her yıl düzenlediği bu yarışmanın beşincisi için saygın bir jüri kazananı belirledi. Jüri üyeleri hip hop yıldızı Kanye West, Fransız mimar Jean Nouvel, moda ikonu Ines de la Fressange, Avustralyalı endüstriyel tasarımcı Marc Newson, İngiliz üretim tasarımcısı Sir Ken Adam ve Yves Saint Laurent tasarımcısı Stefano Pilati Bloomframe® pencereyi birinci seçtiler.

“Eğer daha önce yaşadığınız yerde kendinizi bir kutuya kapatılmış gibi hissettiyseniz, ‘Bloomframe’ konsepti kesinlikle dahice bir çözüm.”

Jüri üyelerinin Bloomframe hakkındaki yorumları ise şöyle: “Eğer daha önce yaşadığınız yerde kendinizi bir kutuya kapatılmış gibi hissettiyseniz ‘Bloomframe’ konsepti kesinlikle dahice bir çözüm.Tipik siyah çerçeveli bir pencere gibi görünüyor olabilir ancak tek bir düğmeye basmanız ile bütün çerçeve ileri itilip bir çiçek gibi açılıyor ve küçük bir balkona dönüşüyor.”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)