IWE İstanbul Water Expo Açıldı!

2. İstanbul Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı - IWE Istanbul Water Expo bugün T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Rıza Diniz, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Başer, IWE Istanbul Water Expo Fuar Direktörü Tülin Bozkurt Bulut’un katılımlarıyla açıldı. 1 – 3 Eylül 2016 tarihlerinde su ve atıksu artma teknolojileri sektörünü bir araya getirecek olan fuar; 100’ün üzerinde marka ve firmanın en son ürün, hizmet ve teknolojilerini 5.000 yerli ve yabancı sektör profesyoneliyle buluşturacak. 

IWE Istanbul Water Expo; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası, Türkiye Belediyeler Birliği, İBB, İSKİ, KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası’nın desteğiyle düzenleniyor. Fuar ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek konferans; sektörün gelişmesine, globalleşmesine ve su kaynakları kısıtlı olan ülkemizde “su” konusunda bilinç düzeyinin arttırılmasına katkı sağlayacak.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’in bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 2. İstanbul Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı - IWE Istanbul Water Expo bugün açıldı. Fuar; su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, su yönetimi, su ve atıksuların arıtımı ve geri kazanımı ile ilgili son teknoloji ve gelişmeleri, sektör profesyonelleriyle İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getiriyor. 

IWE Istanbul Water Expo’da bu yıl Almanya, Belçika, Hollanda ve Polonya’nın aralarında bulunduğu ülkelerden 100’ün üzerinde firma ve marka yer alıyor. Fuar; Devlet Kurumları, Su ve Kanalizasyon İdareleri, Belediyeler ve diğer kamu kuruluşlarının karar vericilerini, özel sektörde ise; sanayici, yatırımcı ve işletmeci şirketlerin yetkililerini bir araya getirerek, su ve atıksu teknolojileri sektörünün geleceğine yön verirken, oluşturduğu ticari platformla sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları sunuyor. ITE Turkey organizasyonluğunda; Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Lübnan, Umman ve Ürdün’den alım heyetleri ağırlanacak. 

Su kaynakları kısıtlı olan ülkemizde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılı Atıksu Arıtımı Eylem Planı kapsamında bu alanda birçok yatırım yapılması ön görülüyor. Eylem Planı’na göre, 2015 yılında 653 adet olan atıksu arıtma tesisi sayısının 2023 yılına kadar 1501 adet daha eklenerek 2154’e çıkarılması öngörülüyor. Bu arıtma tesislerinden 1418 adedi yeni yapılacak atıksu arıtma tesisi, 83 adedi ise yenilenecek atıksu arıtma tesisleri olarak planlandı. Bu kapsamda 2015 - 2023 yılları arasında Atıksu Arıtma Tesisleri için gerekli olan yatırım maliyetinin 37 milyar 52 milyon TL olduğu belirtiliyor. IWE Istanbul Water Expo kapsamında gerçekleştirilecek iş görüşmeleri  T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılı Atıksu Arıtımı Eylem Planı’nın hayata geçmesine destek olacak. 

IWE Istanbul Water Expo Fuar Direktörü Tülin Bozkurt Bulut: “Türkiye’deki hızlı nüfus artışı, sanayileşme, şehirleşme, bilinçsiz su tüketimi ve küresel ısınmadan dolayı su kaynakları hızla azalıyor. Planlanan tüm bu yatırımlar ülkemizin çevre konusundaki eksikliklerinin tamamlanması ve sürdürülebilir su ve atıksu yönetimi için çok önemli. Yapılacak olan tüm bu yatırımlar için kamu, özel sektör, yatırımcı kuruluşlar ve karar vericilerin buluşacağı en doğru adres ise IWE Istanbul Water Expo” dedi. 

Konferansta sektördeki en son teknolojiler ve en iyi uygulama örnekleri paylaşılacak…
İTÜ Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi (MEM-TEK) işbirliğiyle fuarla eş zamanlı düzenlenecek konferansta kamu, üniversite ve özel sektörden konunun uzmanları konuşmacı olarak yer alacak. “Su ve Atıksu yönetimi”, “Su Sektöründe Yatırım ve Teşvik Fırsatları”, “Su Geri Kazanımı”, “Çamur Yönetimi”, “Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri”, “Su ve Atıksu Sektöründe Enerji Verimliliği”, “Membran Teknolojileri” ve “Sektördeki Ar-Ge Çalışmaları” konuları ele alınacak.

Konferans programında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, İller Bankası ve Belediyeler’den yetkililer konuşmacı olarak yer alacak. “Su ve Atıksu Yönetimi” oturumunda Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Özgür, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanı Ercan Gülay, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi konuşmacı olarak yer alacak. Tüpraş, Opet ve İÇDAŞ’ın aralarında bulunduğu Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden yetkililer de uygulama örneklerini tüm katılımcı ve ziyaretçilerle paylaşacak. Fuar katılımcı ve ziyaretçileri kamu kurumu temsilcileriyle konferans sırasında ve kurumların standlarında bir araya gelebilecek ve gelecekteki projeler, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir korunması ve kullanılması için gerekli olan güncel yaklaşım ve politikaların belirlenmesi için görüş alışverişinde bulunabilecekler.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)