​Yeni Nesil Mahalle​

AND Gayrimenkul - AND Pastel

Orta ölçekli bir mahalle büyüklüğüne sahip AND Pastel’in içerisinde yer alacak küçük bir markalı sağlık kurumundan, okul öncesi eğitim kurumuna, alışveriş alanlarından, yeme – içme alanlarına, kullanıcılarına ve çevresine değer katmayı hedefliyor. Açık ve kapalı havuz, spor merkezi, oyun parkları, yürüme yolları, meydanı ve daha bir çok sosyal aktivite alanları ile “yeni nesil mahalle’’ kuruluyor.

AND Gayrimenkul, Anadolu Grubu’nun köklü geçmişi ve kurumsal duruşunu arkasına alarak yola çıktığı 2011 yılından beri gerçek insan ihtiyaçlarına odaklanan projeler geliştiriyor. Gayrimenkul sektöründeki genel kabulün aksine YAP-SAT değil, YAP-YAŞAT felsefesini benimsiyor. Dıştan içe değil içten dışa tasarım anlayışını benimsiyor. Bu sayede insanların daha kaliteli bir yaşam süreceği iç mekanlar yaratmakla kalmıyor; geçici mimari modalardan bağımsız olarak zamansız dış mekanlar tasarlıyor.

Konut arazi alanı: 45.000 m2
Toplam İnşaat alanı: 300.000 m2
Toplam Blok: 7 blok (Blok isimleri: Mavi, Turuncu, Yeşil)
Ortalama konut sayısı: 1.200
Mimar: HPP
Peyzaj Mimarı: Martha Schwartz
Teslim: Haziran 2018’den itibaren etap etap teslim edilecek
Ruhsat tarihi: 31.12.2015

AND PASTEL: YENİ NESİL MAHALLE

Anadolu Grubu’nun gayrimenkul markası AND Gayrimenkul ilk konut projesini İstanbul Kartal’da gerçekleştiriyor. AND Pastel, İstanbul’un ana ulaşım akslarından E-5’in hemen yanında, metroya yürüme mesafesinde yer alan konumu ile, şehir merkezinden uzaklaşmadan, şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlere, Adalar ve deniz manzarasına hakim evleriyle; renkli ve aynı zamanda sakin bir hayat vaadediyor.

AND Kozyatağı’nda olduğu gibi HPP Architects tarafından tasarlanan AND Pastel, kentin farklı renklerinden ilham alarak, farklı ihtiyaçlara cevap veren bir mimari yaklaşım getiriyor. 

Yatırım bedeli 850 milyon TL olan projede 1.200 konut ve 7 ayrı bloktan oluşan karma kullanımlı alanlar bir arada bulunuyor. Bu alanlar uluslararası pek çok ödüle sahip Martha Schwartz Partners tarafından tasarlanıyor. Türkiye’de ilk kez “açık hava oda” konsepti ile site sakinlerine hem rahatlama hem de sosyalleşme olanağı sunuluyor.

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta

9 Firma ile 11 Farklı Araştırma 

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, temelleri sosyolojik ve ekonomik analizler, araştırmalar ve uzman görüşleri üzerine atılan AND Pastel ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktıklarını belirten Usta; “Yaptığımız araştırmalar sonucunda,  insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken, diğer taraftan da ihtiyaçlarınının farklılaştığını gördük. Geçmiş ve günümüz arasındaki ilişkiden ilham alarak AND Pastel’de yeni nesil bir mahalle kurguladık. AND Pastel’de iyi bir yaşamın güvencesi olacak alanlar tasarladık. Çünkü biliyoruz ki, iyi yaşamlar kaynağını iyi mekanlardan alır.” dedi.

Orta ölçekli bir mahalle büyüklüğüne sahip AND Pastel’in içerisinde yer alacak küçük bir markalı sağlık kurumundan, okul öncesi eğitim kurumuna, alışveriş alanlarından, yeme – içme alanlarına, kullanıcılarına ve çevresine değer katmayı hedefliyor. Açık ve kapalı havuz, spor merkezi, oyun parkları, yürüme yolları, meydanı ve daha bir çok sosyal aktivite alanları ile “yeni nesil mahalle’’ kuruluyor. Projedeki sağlık merkezi için Anadolu Sağlık Merkezi, okul öncesi eğitim için Amerikan Kültür Kids, alışveriş alanı için ise Migros ile anlaşma sağlandı.

Çocuk Dostu Proje

AND Pastel ‘’çocuk dostu’’ bir proje olarak geliştirildi. Çocukları sadece büyüklere göre tasarlanmış evlerden, şehrin gürültüsünün eksik olmadığı küçük çocuk parklarından çok daha fazlasını hak ettikleri felsefesi ile sadece açık alanlar değil, evlerin içi ve ortak kapalı alanlar da çocuklar düşünülerek tasarlandı. AND Pastel ile çocuklar hem özgürce eğlenecek, hem de güven içinde bir yaşama adım atacak.

Evinizin Bir Odası Bahçenizde

AND Pastel’de doğa ile yaşam, farklı bir yaklaşım ile yeniden kurgulandı. ‘Açıkhava Oda’’ konsepti ile sosyal alanlar ile evimizin odaları doğanın içine taşınacak. Sosyal yaşamın ortasında, açıkhavada mahremiyet sağlayan bu yaklaşım, kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatacak.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgiler aktaran AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “AND Gayrimenkul olarak, tüm projelerimizde içten dışa bir tasarım yaklaşımını benimsiyoruz. Geliştirme aşamasında sadece binaların dış cephesine odaklanmadık. Asıl yaşam alanları olan daire içlerini de en ince detayına kadar düşünerek tasarladık. En uygun çözümü geliştirebilecek mimarın seçimi için de bir yarışma düzenledik. Dünyaca ünlü 5 mimarlık ofisinin katılım gösterdiği bu yarışma sonucunda, dünyanın dört bir köşesinde birçok eşsiz mimari projeye imza atan mimarlık ofislerinden HPP Architects ile çalışma kararı aldık.” dedi. 

AND Pastel’in peyzaj alanları, Türkiye’de ilk projesini gerçekleştiren ve 4 kıtada 28 farklı ülkede birçok dev projenin peyzaj mimarlarından Martha Schwartz Partners tarafından tasarlandı. AND Pastel’de doğa ile yaşam, farklı bir yaklaşım ile yeniden kurgulandı. ‘Açıkhava Odaları’’ konsepti ile sosyal alanlar ile evimizin odaları doğanın içine taşınıyor olacak. Sosyal yaşamın ortasında, açıkhavada mahremiyet sağlayan bu yaklaşım, kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatacak.

AND Pastel ve Komşuköy El Ele Veriyor!

Komşuköy iş birliğiyle, AND Pastel’in doğal ortamına bir de doğal ürünler yetişen tarlası eklendi. AND Pastel tarlalarında yetişen birbirinden sağlıklı ürünler, tarladan toplandığı gün en taze haliyle AND Pastel’deki ev sahipleriyle buluşuyor.

Bu iş birliği çerçevesinde Yeşil bloktan daire alan ev sahiplerine 2020 yılına kadar her ay Komşuköy’ün AND Tarlalarında yetişen doğal ürünler gönderiliyor. Ayrıca iş birliğini daha uzun soluklu hale getirebilmek için Komşuköy ile görüşmeler devam ediyor.

AND Pastel İnşaatı Emin Ellere Teslim 

AND Pastel’in inşaat ihalesi sektörün önde gelen 7 inşaat firmasının katılımıyla 20 Nisan 2016 tarihinde yapıldı. Gerçekleştirilen ihale sonucu Tepe İnşaat ile çalışılmasına karar verildi. AND Pastel projesi için Anadolu Grubu çatısı altında yer alan AND Gayrimenkul ve Bilkent Holding şirketi olan Tepe İnşaat bir araya gelerek güven inşa ediyor olacak.

Anadolu Grubu’nun eski üretim tesislerinin 45.000 m2’lik kısmı üzerinde, 250.000 m2’lik inşaat faaliyetleri Tepe İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Tepe İnşaat 23 Mayıs 2016 tarihi itibari ile başlamış olduğu inşaat işlerine hızla devam ediyor.

AND PASTEL’DE KOMŞULUK KAZANIYOR

AND Gayrimenkul’un ilk konut projesi AND Pastel’de komşuluk kazanıyor. “Komşunu Sen Seç” kampanyası ile daire sahipleri komşusunu, arkadaşını ya da yakınını AND Pastelli yaparak sevdikleri ile birlikte bir yaşam kurmanın avantajını yaşıyor.

AND Pastel’in yeni nesil mahallesinde yaşama fırsatından dostlarının, arkadaşlarının ya da yakınlarının yararlanmalarını isteyenler için “Komşunu Sen Seç” kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında katılanlara sağlıktan, beyaz eşyaya, giyimden, aksesuara çeşitli hediyeler veriliyor. 

Projede aynı zamanda sınırlı sayıda daire için  120 ay vade ve %0,60 faiz ile birlikte %1 KDV avantajı sunuluyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)