Kumdan Kaleler

İstanbul Modern ve Centre Pompidou işbirliğiyle gerçekleştirilen Genç İstanbul Modern eğitim programı “Kumdan Kaleler” ile devam ediyor. Kanadalı sanatçı Dale Murdock’tan ilham alan yeni atölye, 8 Ekim itibariyle başlıyor

İstanbul Modern’in Paris’teki Centre Pompidou işbirliği ve eğitim sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği Genç İstanbul Modern programına bir yenisi eklendi: Kumdan Kaleler
Sadece yaz aylarında parkta ya da plajda oynanan, çocukluğun vazgeçilmez bir parçası olan “Kumdan Kaleler”, yaratıcılığa ve estetiğe odaklanan bir atölyeye dönüştürülerek Genç İstanbul Modern’e taşınıyor.

Program Kanadalı sanatçı Dale Murdock’ın kumdan yaptığı büyük boyutlu mimari yapılardan esinleniyor. Kumla özgürce oynamaya, hayal kurmaya, masallar inşa etmeye davet eden atölyede, çocuklar planlama, inşa etme, yapıya karakter kazandırma ve yapıları bir araya getirerek manzaralar oluşturmayı deneyimliyor.

Dünya Kumdan Kale Şampiyonundan özel atölye 

Programa katılan çocukları ilk olarak, Dale Murdock’ın özel olarak bu program için tasarladığı, kumdan yapılmış devasa bir mimari yapı karşılıyor. “Dünya Kumdan Kale Şampiyonu” unvanını birçok kez kazanan sanatçının farklı formlarda, dokularda ve büyüklüklerde kum yapıları bir araya getirerek oluşturduğu mimariyi inceleyerek programa başlanıyor.

Kendi hayali şehirleri, kaleleri ve sarayları için bir eskiz çalışması üreterek bu tasarımları kumdan yapılara dönüştüren çocuklar, parmaklarının arasından dökülen kum tanelerini su ile birleştirerek büyüleyici yapılara, binalara imza atıyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)