​CLK Enerji, Uluslararası Arenada ‘Bilişim Teknolojilerinin Mimarı’ Oldu


CLK Enerji’nin Enerji Dönüşüm Projesi (EBS), bu yıl 7’ncisi düzenlenen iCMG World Awards’ta, farklı ülkelerden 20 rakibini geride bırakarak enerji ve kamu hizmeti alanında ‘En İyi Girişim ve Bilişim Teknolojileri Mimarisi’ ödülünü aldı. CLK Enerji CIO’su Serhan Özhan da enerji alanında yılın CIO’su seçildi.

Türkiye’de 4 dağıtım bölgesinde, 11 ilde elektrik dağıtım ve perakende alanında faaliyet gösteren 8 şirketi bünyesinde bulunduran CLK Enerji, ‘Enerji Dönüşüm Projesi-EBS’ ile uluslararası ödüle layık görüldü. CLK Enerji, iCMG World Enterprise & IT Architecture Awards’ta enerji ve kamu hizmeti alanında ‘En İyi Girişim ve Bilişim Teknolojileri Mimarisi’, CLK Enerji Bilgi Sistemleri Direktörü (CIO) Serhan Özhan da enerji alanında ‘yılın CIO’su ödüllerini aldı. CLK Enerji, iCMG World Awards’ta enerji alanında ödül alan ilk Türk şirketi unvanına da sahip oldu.

‘İKİ PRESTİJLİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜK’

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen iCMG World Awards’ta her yıl birçok ülkeden farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin başvuruları, kendi alanlarında uzman uluslararası jüri tarafından değerlendiriliyor. Bu yılki yarışmada farklı ülkelerden katılan 20 rakip şirketi geride bırakan CLK Enerji, önce üç finalist arasına kaldı. Jürinin değerlendirmeleri sonrasında ipi göğüsleyen CLK Enerji, iki ödül birden kazandı. 8-9 Eylül tarihinde Hindistan’ın Karnataka eyaletinin başkenti Bangalore’da yapılan törene de katılan CLK Enerji Bilgi Sistemleri Direktörü Serhan Özhan ödüllerle ilgili olarak “Eylül ayında Best Practise & IT Architecture Award ve Global Business CIO Award gibi iki prestijli ödüle layık görüldük. Bu ödüller uluslararası teknik danışmanlık ekibi iCMG tarafından veriliyor ve kurumsal mimari alanındaki metodolojileri etkin olarak kullanan İş Faydaları Odaklı Dönüşüm Projeleri arasında titiz bir değerlendirme yapılıyor” dedi.

DÜNYADA EŞİNE AZ RASTLANIR BİR PROGRAM

Bu uluslararası ödüllerin EBS ile hedeflenen zorlu dönüşüm programının dünyada eşine az rastlanır bir program olduğunu kanıtladığını da işaret eden Özhan, “Ödül veren firmaların ortak özellikleri, değerlendirmelerinde projelerin teknik zorlukları ve büyüklüklerinden ziyade, teknolojinin ve bilgi sistemlerinin iş sonuçlarına olan etkisi ve anahtar başarı faktörlerinin tanımlı olup olmadığı gibi etkenleri göz önünde bulundurması. Biz bu program ile sadece otomasyon ve bilgi teknolojilerini yenilemeyi hedeflemiyoruz, aynı zamanda süreçleri ve başarı kriterlerini de belirleyip bu kriterleri iyileştirmek için teknolojinin daha etkin kullanılmasını sağlıyoruz. Bu bakış açımız da ödülleri almamızda etkili oldu” değerlendirmesinde bulundu. 

Kurumsal ve bilişim mimarisi alanında lider bir şirket olan iCMG, 42 ülkede farklı şirketlere mimari servisler sunan global bir lider olarak kabul ediliyor. iCMG’nin toplam kurumsal ve BT mimari ekosistemi; danışmanlık, eğitim ve sertifika verme, araştırma ve danışmanlık alanlarını içeriyor. Ayrıca iCMG; Mimarlara Sorun, Online Eğitim ve Webinarlar gibi servisleriyle daha çok coğrafyaya ve iş web sitelerine ulaşırken, son 14 yılda müşterilerine kurumsal yapı içerisinde karmaşık ve çelişik durumlarda da yardım ediyor.

CLK Enerji, geçtiğimiz aylarda da İngiltere merkezli bir danışmanlık firması tarafından AECUS inovasyon ödülüne layık görülmüştü. CLK Enerji, yenilikçi işbirlikleri ve dönüşüm projelerine verilen bu ödülü Türkiye’de alan ilk şirket olma özelliğini taşıyor. Ayrıca uluslararası tanınmış analiz firmalarından IDC de, CLK Enerji’nin yürüttüğü EBS Programı hakkında uluslararası bir makale yayınladı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)