Başarının Sırrı: Doğru Çalışma Alanı

Uzun süren tatilin ardından yeni eğitim ve öğretim yılına başlandı. Bu hızlı geçiş dönemini ve mevsim değişimini de göz önünde bulundurduğumuzda öğrencilerin adapte ve motive olma sorunu yaşamaları da kaçınılmaz oluyor. Aileleri olarak, çocuklarımıza sağlıklı çalışma ortamını sağlamak, başarıya götüren en önemli unsurlar arasında. İdeal bir çalışma odası yaratılırken kişiye göre renk kullanımı, masanın yeri, ışığın tonuna kadar birçok etken öğrenciyi başarıya taşıyabiliyor. Özellikle düşünme alanını etkileyen ve insanı zinde tutan mavi ve yeşil tonlar çalışma odaları için en ideal renkler arasında geliyor.

04 Ekim 2016, İstanbul. Çocuklarımızın derslerindeki başarısının çalışma alanlarıyla çok ilgili olduğunu söyleyen AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz; “ Her öğrencinin mutlaka kendine ait bir çalışma alanı olmalı. Masanın bulunduğu yer en önemli unsurlardan biri. Pencere kenarından uzakta olursa öğrenci dışarıya bakmak gibi bir ihtimalden uzaklaşacağı için ders çalışmaya daha kolay motive olur ve motivasyonu bozulmaz.

Öğrencinin oturduğu sandalye orta sertlikte olmalı. Yumuşak oturaklar, öğrencinin ders çalışmasını olumsuz etkileyip uykusunun gelmesine sebep olabilir. Küçük bir kütüphane, çalışma odasını daha kullanışlı hale getirecektir. Ders çalışma masasının üstü ise olabildiğince sade olmalı. Not kağıtlarını ve çalışma notlarını yakında tutmak için küçük klasörlerden faydalanabilirsiniz” dedi.

Çalışma odalarında mavi ya da yeşil rengin düşünme alanlarını etkilediği ve insanı zinde tuttuğu için en ideal renk olduğunu söyleyen Akyüz; Bu şekilde renklendirilmiş odalarda çok daha verimli çalışmak mümkün. Beyaz ise ışığı en fazla yansıtan renk olduğundan bilinenin aksine kırmızı ve tonları gibi gözü yorar. Öyleyse çalışma odasının rengi yeşil ve mavinin açık tonları olabilir; ya da krem, fildişi gibi daha açık renklerle çalışma odası boyanabilir.

Odada televizyon gibi öğrencinin her an çalışmasını bozabilecek, öğrencinin motivasyonunu bozup uykuyu hatırlatacak eşyalar bulunmamalı. Motive olmasını olumlu yönde etkileyecek başka bir etken ise Işık. Çalışma odası ışık alan bir konumda olmalıdır. Öğrencinin karşısından ya da sol yanından gelecek şekilde bir oturma planı yapılmalı. Bu kurallara dikkat ederek daha verimli sonuçlar alabilirsiniz” diye konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)