GROHE, “Yeşil Cami İnisiyatifi” İle Camilerde Su Tasarrufu Sağlıyor

GROHE’nin camilerde su tüketimini yüzde 30 oranında azaltan Yeşil Cami İnisiyatifi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu beş ülkede hayata geçirildi. Yoğun su tüketiminin bulunduğu camilerde muslukların EcoJoy® teknolojisine sahip tasarruflu ürünlerle değiştirildiği projenin Türkiye ayağı Şişli Camii’nde gerçekleştirildi.

Dünya çapında çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin kilit unsurlarından biri olan su tasarrufu konusunu ciddiyetle ele alan GROHE, kullanıcıların yıllar boyu su tasarrufu yapmasına yardımcı olacak ürünler geliştiriyor. Banyonun tüm alanları ve mutfak lavaboları için geliştirilen GROHE EcoJoy® teknolojisine sahip ürün yelpazesini, su tüketiminin yoğun olduğu kamusal alanlarda daha yoğun kullanıma sunmak üzere bir inisiyatif başlatan GROHE, camilerin musluklarını tasarruflu ürünlerle değiştiriyor.

2009 yılından bu yana 5 ülkede hayata geçirildi

Türkiye’de Şişli Camii’nde hayata geçirilen “Yeşil Cami İnisiyatifi”, 2009 yılından bu yana Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Suudi Arabistan’da uygulandı. Proje kapsamında bir inanç sahibinin abdest alırken 10-15 litre arasında su tükettiği camilerde yüzde 30’a yakın su tasarrufu sağlanıyor. Camilerin, insanların günlük yaşamında oynadığı önemli rol göz önüne alındığında, bu proje kapsamında pek çok kişinin tasarruflu su kullanımı konusunda bilgilendirilmesine de önemli katkı sağlanıyor. 2014 yılında SABRE Ödülü’ne layık görülen başarılı program, 2016 yılında da altın ödül için kısa listeye girdi.

“Yeşil Cami İnisiyatifi”nin ikinci aşamasında “Su yemeğe dönüştü”

Projenin ikinci aşamasında GROHE, camilerde değiştirilen musluklar sayesinde elde edilen tasarruf miktarı karşılığı gıda paketini ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. “Suyu Yemeğe Dönüştür” projesi kapsamında bugüne kadar beş ülkede 2 bin 360 aileye destek sağlandı. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)