Nuhoğlu: Bizim İşimiz Sadece Plan Onaylamak Değil​

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerini İstanbul’un imar sorunları dışında diğer sorunlarına karşı da duyarlı olmaya ve sorumluluk almaya çağırdı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu İstanbul Büyük Şehir Meclisi’nin 138 maddeden oluşan Ekim ayı gündemini eleştirerek meclis üyelerini sorumluluk almaya çağırdı. Meclis gündem maddelerinin tamamının imar ve plan değişiklikleri hakkında olmasını eleştiren Nuhoğlu “Buralar siyasal meclislerdir sadece imar planları değişikliği yapmak için burada bulunmuyoruz. 15 milyonu ilgilendiren tüm konulardaki düzenlemelere bakmalıyız.” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü Kadıköy’de kamyon çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Özge Kandemir ile ilgili üzüntülerini belirten Nuhoğlu şunları söyledi: Gündüz saat 14.00'de bir kamyonun neden ara sokaklarda olduğunu sorgulamamız lazım. İnşaatlardan dolayı zaten bir sürü kamyon var. Lojistik dahil bütün hizmetlerin gece ve sabah insanların sokakta olmadığı saatte olması gerekiyor. Bununla ilgili bir çözüm üretilmesi gerekiyor.”

“PROJE OKUL UYGULAMASINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Şemdinli’de hayatını kaybeden 10 asker ve 8 köylünün ailelerine baş sağlığı dileyen Nuhoğlu Türkiye’nin bir şiddet sarmalı içinde olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Eylül ayı içerisinde 79 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Geçen sene bu gün Ankara’da 10 Ekim'de 102 yurttaşımız hayatını kaybetti. Şiddetle terörün tehdit ettiği bir ülke olarak devam ediyoruz.” Ülkede yaşanan şiddete önlem almak yerine basın özgürlüğüne yönelik baskılar olduğunu belirten Nuhoğlu, aralarında Hüseyin Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi gibi liselerin de olduğu 155 okulun “proje okulu” haline getirilmesini anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Kadıköy Anadolu Lisesinde görevli 71 öğretmenin proje okulu olduğu için başka okullarda görevlendirilmesine tepki gösteren Aykurt Nuhoğlu şunları söyledi "Kadıköy Anadolu Lisesi'nde 71 tane öğretmen proje okulları diye farklı okullara nakledildi. Bu proje okulları nedir anlamış değilim. Eğitimde sürekli bir değişiklik oluyor 4+4+4 ile beraber başladı şimdi bu proje okulları devreye girdi. 15 Temmuz darbe girişiminde gördük ki eğitimin laikliğin ne kadar önemli olduğunu din ve devlet işlerinin ayrılması gerektiğini bir fiil anlamımıza rağmen Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi gibi Türkiye'de geleceğine saygın devlet kadroları yetiştiren okullarla oynamanın ne kadar tehlikeli olduğunu görmeliyiz”

İstanbul Büyük Şehir Meclisi’nin Türkiye’nin ikinci büyük meclisi olduğunu hatırlatan Nuhoğlu; "Bizler bu mecliste 15 milyonun hepsinin ihtiyaçlarını ve yaşadığı zorlukları burada konuşmak zorundayız. Bu bizim görevimiz. Yoksa sadece plan değişikliği tartışıp İstanbul'da otel, alışveriş merkezi ile arazileri imara açarsak insanlara büyük kötülük yapmış oluruz” diyerek meclis üyelerini İstanbul’un eğitim ve sosyal sorunları ile ilgili sorumluluk almaya davet etti.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)