​Türkiye Hazır Beton Birliği 2016 Mimarlık Ödülleri Finalistleri Belli Oldu

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin (THBB), 4 yılda bir düzenlediği THBB Mimarlık Ödülleri’nin bu yılki finalistleri belli oldu.

Kuruluş amacı doğrultusunda betonun doğru kullanımını vurgulayan THBB, bu amaçla bir dizi program gerçekleştiriyor. Bu kapsamda betonun doğru ve yerinde kullanımını özendirmek, malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ve estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla THBB Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsü Arkitera Mimarlık Merkezi ile birlikte düzenleniyor. 

Ömer Selçuk Baz, Hüseyin Bütüner ve Hayriye Sözen’den oluşan seçici kurul, THBB 2016 Mimarlık Ödülleri’ne başvuran, son 5 yılda üretilmiş 57 projeyi değerlendirdi. Ağırlıklı olarak betonun kullanıldığı bina, bina grupları, mühendislik yapıları, iç mekân uygulamaları ya da açık alan düzenlemelerinin değerlendirildiği ödül sürecinde 6 proje finalist olma hakkı kazandı. 

Seçici kurul, şartnamede daha önceden belirtilmiş finalist sayısı olan 5 yerine 6 proje seçmelerine dair aşağıdaki şekilde açıklama yaptı:

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri için toplam 57 başvuru yapıldı. Seçici kurul, başvuruları ön elemeye tabi tutarak 1. aşamada 19 projeyi daha detaylı tartışmak üzere seçti. Seçilen 19 proje 26 Ekim 2016 tarihinde tüm gün süren jüri oturumunda değerlendirildi. Değerlendirmede, her yapının kendi ölçek, program ve zorlukları göz önüne alınarak, betonun yapı kurgusundaki rolü, tasarım ve uygulama niteliği, yapının kendi önerme ve pozisyonuna karşı geliştirdiği tutarlı çözümler, çevre ve bağlam ile kurduğu ilişkiler etkili oldu. Yapılan değerlendirmede seçici kurul 6 yapının yerinde (müellifleri ile) görülerek son değerlendirmenin yapılmasını kararlaştırdı.”

Seçici kurul, bu yıl 3 aşamalı olarak düzenlenen THBB 2016 Mimarlık Ödülleri’nde finale kalan 6 projeyi teker teker ziyaret edecek. Önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek bu ziyaretlerin sonunda ise ödülü alan proje belirlenecek.

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri Finalistleri (alfabetik sıra ile)

Doğan Holding Genel Müdürlük Yapısı (NSMH) 
Güngören Tozkoparan İlköğretim Okulu (Uygur Mimarlık) 
Lüleburgaz Şehirlerarası Otobüs Terminali (Sıddık Güvendi, Tuna Han Koç, Barış Demir, Oya Eskin Güvendi)
Şişhane Park Kentsel Meydan ve Yeraltı Otoparkı (SANALarc) 
T - Evi (Onur Teke)
TAC-SEV Yeni Kampüsü (Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık) 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)