Peel Place ​​Şıklığı Pekiştiren Siyah Kuvars Karo Uygulaması​

Açık mutfak ve yemek bölümünün şıklığını, odalar ile teras arasında kesintisizce devam eden siyah kuvars karolar ile pekiştirmiş.

Londra’da Earls Court’un yakınında, 2059 metrekarelik arazi üzerine konumlanan Peel Place projesi, Dexter Moren Associates (DMA)’in Singapurlu yatırımcı Favor Well Ltd. için geliştirdiği 5 milyon Pound’luk yeni bir yatırım. Özel kiralamalar için tasarlanan Peel Place dokuz kasaba evinden oluşuyor. Tasarım odaklı evlerin yapım amacı Londra’da aile evlerine duyulan özlemi az da olsa giderebilmek…

Projedeki iki ev Lillie Caddesi’ne yeni bir bina cephesi kazandırırken diğer yedi ev; arkalarındaki yola dik terasların ortak paylaşımlı girişi, peyzaj düzenlemesi ve ‘mews tarzı’yla caddeye ayrı bir değer katıyor. 

Evin iç ve dış alanlarını birbirine bağlayan ve aynı zamanda binanın merkez çekirdeğini oluşturan ışık dolu atrium merdiven boşluğu ise DMA tasarımının en dikkat çekici unsurlarından biri. Ayrıca açık mutfak ve yemek bölümünün şıklığını, odalar ile teras arasında kesintisizce devam ettirdiği siyah kuvars karolar ile pekiştirmiş.

DMA, basit kompozisyonları geleneksel malzemeler ve unsurlarla birleştirerek Lillie Caddesi’nin tarihine ve gelişimine belirgin bir modern bölüm eklemek istemiş. Hatta bunun için çevresindeki çeşitli mimari üsluplardan öykünmekten de kaçınmış.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)