ACO, Altyapı Çalışmalarında Önemli Rol Oynuyor

Kerem Altınöz: “Yağmur suyunun toprağa değdiği andan doğaya geri bırakıldığı ana kadar geçen süreci yönetiyoruz.” 

ACO Türkiye Genel Müdürü Kerem Altınöz, şehirlerin altyapı problemlerine çözümler sunarak su yönetimi ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunduklarını söyledi. Şimdiye kadar yaptıkları altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak, “Hem insanların konforu hem de suyun hızlı bir şekilde, bozulmadan, mikroplanmadan toplanması ve tamamen doğaya geri verilebilmesi için çalışıyoruz.” dedi. 

Eminönü ve Taksim Meydanı’nda yaptıkları çalışmalardan bahseden Altınöz, “Yayaların daha yoğun ve rahatça kullanabileceği bir meydan konsepti tasarlanıyor. Önümüzdeki 30 yılın meteorolojik verilerini göz önüne alarak ve hidrolik hesaplamaları yaparak çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Drenaj sistemlerine sadece böyle meydanlarda değil, önümüzdeki dönemlerde İstiklal Caddesi’nde, başka şehirlerde de daha sık rastlayacağız. Çünkü artık sürdürülemez bir noktaya geldiğini bütün yetkililerimiz görmeye başladı. Türkiye’de ciddi bir su kısıtı var ve suyun %30 - % 40’ını kaybediyoruz.” dedi. 

Hijyen konusuna da değinen Altınöz, “Petrol türevlerinin, bitkisel ve hayvansal yağların suya karışmadan bir ön arıtmadan geçmesini sağlayarak belediyelerin işini kolaylaştırıyor ve maliyetlerini azaltıyoruz. Suyun doğaya tekrar geri verilme sürecini hızlandırmaya yönelik çalışmalarımız mevcut. En son Osmangazi Köprüsü’nde petrol ayırma sistemi projesini tamamladık.”

“2017 yılı satışlarında %20 civarında büyüme hedefliyoruz.”

Sektörün durumuna da değinen Altınöz: “Avrupa Birliği’ne baktığımızda 2009 yılında yaşanan krizden bu yana ciddi bir toparlanma olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla Avrupa kökenli firmalar için Türkiye, özellikle bu bölgede alternatifi olmayan bir pazar olarak öne çıkıyor. ACO Türkiye’nin, Orta Asya Türkî Cumhuriyetleri’nin de üssü olduğunu söyleyebiliriz. 2014 yıl sonunda üretime başlayan tesisimiz 2016 yılında tam kapasiteye ulaştı ve şu anda toplam satışlarının %20’si bu tesisten karşılanıyor. Ayrıca 2017 yılında, satışlarda %20 dolaylarında bir büyüme hedefliyoruz.

Yeni dönemde, drenaj sistemlerinin gıda güvenliğine, hijyene, yangın ve deprem dayanımına etkileri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları ve bu kapsamdaki iyileştirme projelerine odaklanacağız.” dedi. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)