​Mini Portföy ​Kerem Oral​

Kalebodur Sponsorluğunda

Kerem Oral, Oral Mimarlık’ın mimari ve iç mimarı tasarımlarının mimarı, inşaat ve müteahhitlik işlerinde de yönetici ortaktır. Tasarım ve inşaat alanında 15 yıldan fazla tecrübeye sahip olup, bir çok konut, otel, okul, ofis projesini başarı ile tamamlamıştır.

Tasarımdaki detay ve inşaat becerilerini Louis Vuitton, Prada, Christian Dior, Miu Miu, Fendi, Coach ve De Beers gibi prestijli markalar için kullanmakta olan Oral, Firmanın gerek Türkiye’de gerek yurt dışında lüks perakende mağazaların inşaatlarını anahtar teslim üstlenmesindeki kalite, zaman kriterlerini tutturmasındaki en önemli katkı sahibidir. Kerem Oral ayrıca konut ve otel projeleri için de başarılı tasarımlar gerçekleştirmektedir. Mimari proje müellifliğini üstlendiği İstanbul’da bir konut ve ofis projesi olan Değer 16 binası 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülünü kazanmıştır.

1996’da yılında Oral’da ortaklığa başlamadan önce, Carrefour’a hizmet veren Fransız mimarlık şirketi BEG bünyesinde Türkiye’deki ilk Carrefour mağazasının inşaatında görev almıştır. Bu çalışmasından önce Fransa’da bir dizi tanınmış ve köklü mimarlık şirketinde mesleki tecrübe kazanmıştır. Grenoble Mimarlık Fakültesi, Mimarlık bölümü mezunudur ve St. Julien en Genevois yarışmasında Jüri Özel Ödülü almıştır.

Emirgan’da Yeniden Doğuş

Emirgan’ın  eski köşkleri birer birer yeniden hayata dönüyor. Son olarak sökülerek, aslına uygun tamamen yeniden inşa edilen Sadık Paşa Köşkü, Emirgan’ın  en güzel ahşap evlerinden biri.

Gerek ülkemizde, gerek yurt dışında, Louis Vuitton, Prada, Christian Dior, Cartier  gibi dünyaca ünlü lüks markaların mağazalarını  yapan Oral Mimarlık ortaklarından Kerem Oral, ve YKM’nin eski ortak ve Yönetim Kurulu Üyesi eşi Emre Oral’ın Emirgan’da 2011 yılında metruk halde satınaldıkları inşaatını Oral Mimarlığın yaptığı, iç dekorasyonunu ise Kerem Oral’ın yaptığı Sadık Paşa köşkü, Istanbul’un korunması gereken kültür varlıklarının başarılı bir uygulaması. 

Vakti zamanında dantel gibi işlenen ahşap cephesi balkon korkulukları, gökyüzüne açılan cihannüması ile tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden. 

Emirgan’ın  eski köşkleri birer birer yeniden hayata dönüyor. Son olarak sökülerek, aslına uygun tamamen yeniden inşa edilen Sadık Paşa Köşkü, Emirgan’ın  en güzel ahşap evlerinden biri. Vakti zamanında dantel gibi işlenen ahşap cephesi balkon korkulukları, gökyüzüne açılan cihannüması ile tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden. 

İstanbul’un Fethinden sonra 16. yy’ın ortalarında Nişancı Feridun Bey’e Baltalimanı’ndan İstinye koyuna kadar uzanan saha büyük bir servi ormanı bağışlanmış. Bu alanda, bir yazlık köşk, bir av köşkü ve yazlık bahçelerin yapımı ile Emirgan iskan edilmeye başlamış.  Sultan Murat IV (1612-1640), Boğaziçi’nin en güzel, en mamur semtlerinden biri Emirgan. Adını IV. Murat’ın İran seferinden sonra buraya yerleşen Emir Gûne isimli Safevi prensinden alıyor. 1789–1807 yılları arası Emirgan devletin ileri gelenlerinin tercih ettiği tanınmış semtlerden biri olmuş, 

19. yy.’da Emirgan, Ağa Hüseyin Paşa’nın sonraları Gümrükçü Osman, Serasker Hüsrev, Sadrazam Koca Reşid, Mustafa Naili, Sabri, Şerif Abdullah ve Hidiv İsmail Paşa’ların ikamet ettikleri Boğazın tercih edilen semtlerinden olmuş. 1850’lerde yapıldığı düşünülen köşk tamamen Cihannüma’nın (her tarafı dışarıyı görmeye müsait, camlı çatı katı) oval pencereleri, köşkün dört bir yanındaki sadelik ve pencerelerde kafesler  köşkün 1800’lü yıllara ait olduğunu gösteriyor. 

Köşk; 3 bodrum, zemin, üzerinde cihannümanın bulunduğu 3 kattan  oluşuyor. Odalar genellikle kare, dikdörtgen planlı. Üst katlara çıkan bir  merdiven mevcut. Birinci kattan itibaren Boğaz’ı gören balkonlu odaları var. Balkonun dantel gibi işlenen ahşap korkulukları göz alıcı. Üçüncü katta, bir cihannüma bulunuyor.

‘Sadık Paşa Köşkü nitelikli inşaat deneyimimizi konuta yansıttığımız,  dizaynımız ile  geçmişi ve geleceği buluşturan yaşam alanları yarattık” diyen Kerem Oral, binanın dış cepheleri orijinal halinde kendi malzemesi olan ahşap ile kaplandığını, tüm doğrama, pervaz, kapı, korkuluk, payanda ve süslemeleri el yapımı ahşap oymalardan teşkil edildiğini belirtiyor. Binanın içinde ıslak hacimler doğal taş, hizmet alanları seramik, giriş holü ve mutfak karo siman, diğer döşeme kaplamaları ahşap yapılmış. Tavanlar ve merdivenler ahşap kaplanıp, orijinaline uygun çıtalı tavanlar yapılmış. Dış cephelerde taş görüntüsü verilen sıvalı bölümler, aynı ebatlarda doğal taşla kaplanmış. 

Sadık Paşa Köşkü’nün en alt bodrumunda otopark ve fitness salonu tasarlanmış, üstündeki katta, bahçe katında, müzik odasına ulaşılıyor. Bahçe katının üzerinde hizmet alanlarından (kat kaloriferi, kiler, çamaşırlık, banyo ve hizmetli odası) oluşuyor. 

Zemin katta, mutfak yemek odası, biraz üstünde ise çocuk odası bulunuyor. Her yatak odasının teması başka bir renkle verilmiş. Ana merdivenden bağlanan holden, sol tarafta iki yatak odası, sağ tarafta teras ve ön taraftaki banyoya geçiliyor. Merdivenin balkonlu bir yatak odasına geçiliyor. 

Ana merdivenle 2. Kata çıktığımızda holden banyo ve salona giriliyor. Her iki kattaki salon görüşü sağlamak amacıyla önü korkulukla kapatılmış bir boşlukla, birbirine bağlanmış, ahşap bir merdiven ile kotundaki muhteşem kocaman bir terasa geçiliyor. 

3.kat kütüphane ve çalışma odasına ulaşılan ana merdivenle, sol taraftaki çocuk odasına ve iki rıhtla çıkılan  küçük ahşap bir balkon olan, oturma odasına geçiliyor.. Proje yüksek nitelikli yaşam, estetik dış ve iç mimari, yüksek teknik performansa göre planlanmış, projelendirilmiş ve uygulanmış. 

İç dekorasyonda sadelik, ve köşkün  tarihden gelen güzelliğini ortaya çıkarmak, eğer bu güzellikler kaybolmuş ya da sonradan eklenen bölümlerinde yok ise, yeniden bu güzellikleri yaratmak şart olmuş . Çok iyi planlanmış iç yaşamı, güvenliği, otoparkları, teknolojiyi kullanması, ve teknik performansı ile eski eser yapıda oturmak isteyenler için bu bina ülkemizdeki uygulama türünün nadir örneklerinden biri olmuş. estetik ve fonksiyon arasındaki teknik peformans ve eski eser arasındaki dengeler iyi kurulmuş.

FARKLI BİR BANKACILIK KONSEPTİ BANK OF GEORGIA 

Oral Mimarlık, Gürcistan’ın önde gelen bankası Bank of Georgia’nın özel bankacılık hizmetleri vermek için başlattığı SOLO Projesi’nin mobilya uygulamacısı olarak 11 şubeyi tamamladı. 

Zengin perakende müşterilerini geliştirebilen, yeni müşteriler çekebilen deneyimi ve kaliteli müşteri portföyü ile Oral Mimarlık’ı tercih eden Bank of Georgia ’nın yeni SOLO salonları bankacılıkta  yeni bir konsept sunuyor. Oral, SOLO salonlarının mobilya uygulamacısı olarak Mart 2015 ile Eylül 2016 tarihleri arasında 11 şubesini inşa etti. 

Tamamen farklı bir bankacılık konsepti olan SOLO projesinin ana fikri; tasarım, hizmet ve yakalaşımın SOLO müşterilerinin beklentileri etrafında oluşturulmasıdır. Müşteri, tüm etkinliklerin merkezinde olup, ayrıcalıklı bankacılık hizmetlerinden yararlanmaktadır ve bir yaşam biçimi olan SOLO LIFESTYLE’ın sınırsız imkânlarını paylaşmaktadır.

Daha dışarıdan SOLO’yu hissetmeye başlayacağınız bu yeni konsept size görsel ve ses efektli vitrinleriyle yılın her mevsiminin benzersiz bir hikayesini anlatıyor. İçeri girer girmez sizi karşılayan salon, bir otel tarzında lüks ve rafine edilmiş bir iç mekan. SOLO LOUNGE’da sizi karşılayan Fransız yapımı SOLO kokusu ve İtalyan kahvesi ikramıyla bankacılık hizmetlerini tamamen farklı bir algıya taşıyarak prestijli bir ortam sunuyor. 

MARKA İMAJINI GÜÇLENDİREN TASARIM MITSUBISHI ELEKTRİK KLİMA SİSTEMLERİ

Oral, 2016 yılında, Mitsubishi Elektrik Klima Sistemleri’nin Türkiye’deki showroomları için ortak bir görünüm yarattı. Türkiye’de bulunan bayilerinin iç dekorasyon ve cephe projelerini tasarlayıp, 90’dan fazla bayiye dört ay içerisinde başarıyla uyguladı.

Oral’ın yarattığı yeni görünüm; marka imajını güçlendirmeyi ve üst düzey satış standartları yaratmayı hedefliyor. Mitsubishi Elektrik’in kimlik tasarım ilkelerine dayanarak hem dış görünüm hem de iç dekorasyonu kapsayan yenilemeler, şirketin marka imajını desteklemek ve müşteri memnuniyetini artırmak için tasarlandı. Sektör incelemesininin hemen akabinde,  rahat ve konforlu bir yaşam için Mitsubishi ürünlerinin katkısını öne çıkartacak bir anlayışla dizaynı yapılandırdı. Hemen akabinde, 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde, tüm Türkiye sathında bulunan 90 değişik bayiye dizaynı başarıyla uyguladı. 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)