Akıllı Termostatlar ile Enerji Tasarrufu Mümkün

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde, evlerimizin sıcaklık ayarlarını sabit ve tasarruflu olabilecek düzeyde tutmakta zorlanabiliyoruz. Oda termostatları evlerimizi konforlu hissettiğimiz sıcaklıklarda sabit tutarken bir yandan da tasarruf etmemizi sağlayan cihazlar. Üstelik 50 TL’ye alabileceğimiz kablolu basit bir oda termostatı ile %5 ila %10 arasında tasarruf sağlamamız mümkün. Özellikle soğuk kış günlerinde evlerimizi sabit sıcaklıkta tutarak, sürekli kombi üzerinden sıcaklık ayarı yapmamız gerekmiyor. internete bağlanıp cep telefonlarımızdan kontrol edilebilen yeni teknoloji akıllı oda termostatlarını kullanırsak da, hem en konforlu olduğumuz sıcaklığı tespit edebilir hem de bu cihazlar sayesinde, evimizin ısıl dinamiklerini öğrenerek tasarruf oranını %31’lerin üzerine çıkarabiliriz.

Soğuk kış günlerinde rahatımızı kaçıran yüklü doğalgaz faturaları, bahar aylarında gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkından yüksek olabiliyor. Cosa Kurucu Ortağı Dr. Emre Erkin anlatıyor:

Kış aylarında gün içinde olduğu gibi gece saatlerinde de sürekli ısınma ihtiyacımız oluyor. Ancak bahar aylarında bu durum biraz daha farklı. Bahar aylarında, gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı oldukça fazla. Özellikle karasal iklimlerde, gün içinde sıcaklık geceye göre çok daha yüksek olduğundan, daha az ısınma ihtiyacımız olur.

İşte oda termostatlarının asıl faydası burada devreye giriyor. Eğer bir oda termostatı kullanmıyorsak evden çıkarken açık bıraktığımız kombi sürekli çalışır durumda kalıyor Bununla beraber dış hava sıcaklığının gün içinde yükseldiği durumlarda kombilerimiz sürekli çalışıyor ve evlerimiz gereğinden fazla ısınarak fazladan doğalgaz tüketimine neden oluyor. Halbuki oda termostatı kullandığımızda, gün içinde kendiliğinden ısınan evimizdeki kombinin sürekli çalışmasını engellemiş oluyoruz. Bir de oda termostatımız akıllı ve evde olmadığımızı anlıyorsa, o zaman tasarrufu maksimize edecek şekilde kombiyi yönetiyor.

Örneğin, Cosa akıllı oda termostatı olan bir evde havanın ılık olduğu bir Mart gününü ele alırsak, havanın 8-10 derece civarlarında olduğu gece saatlerinde evin sıcaklığını sabit tutarak kombinin çalışmasını sağlayan Cosa, gün içinde evde kimsenin olmadığını algılıyor ve ısıtma ihtiyacı yoksa kombiyi günde sadece 2 saat çalıştırarak gereksiz enerji harcatmıyor. Özetle bahar ayları daha da fazla tasarruf yapabileceğimiz aylar. Güneşli havalar bize gün içinde gereksiz doğalgaz harcatmamalı. Güneş sıcaklığından maksimum miktarda yararlanmak için kullanacağımız Cosa akıllı oda termostatı ile, %50 oranında tasarruf etmek mümkün. Cosa kullanan evlerde sıcaklığın hep istenilen derecede sabit kalması, bahar aylarında bile maksimum tasarrufu ve konforu sağlıyor.

Cosa Hakkında:


Türkiye’de akıllı ev cihazlarının öncülerinden Nuvia’nın ürettiği Cosa, akıllı bir oda termostatıdır. Evinizin akıllı asistanı olma özelliğini taşıyan Cosa, kombi ve klimalara bağlı çalışarak, kendinizi en konforlu hissettiğiniz sıcaklık ayarlarını, cep telefonları ile evden veya dışarıdan kontrol altında tutmanızı sağlar ve size enerji tasarrufu sağlar. Klima Cosa ile yaz – kış evinizin sıcaklığını tek uygulama ve tek cihaz üzerinden kontrol edebilirsiniz.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)