Çevre ve Şehircilik Bakanı Kentsel Dönüşüm Projeleri Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 9 Mart Perşembe günü Türkiye'de kamu kaynağı kullanılmadan ilk defa kamu- özel sektör ortaklığında hayata geçirilen, Taksim 360 (Tarlabaşı) yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Bakan Özhaseki, İstanbul’un çehresini değiştirecek Türkiye’nin vitrin projeleri; Okmeydanı, Sütlüce- Örnektepe, Galataport, Piyalepaşa İstanbul ve Haliçport projeleri hakkında Başkan Demircan’dan bilgi aldı.

Böyle güzel projeler her zaman bizim iftihar vesilemiz

Taksim 360 proje alanından gündeme ve bölgedeki kentsel dönüşümler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Burada çok güzel bir projenin başındayız. Doğru düşünülmüş, doğru planlanmış, sonra doğru hareket edilerek uzun emekler verilmiş bir projenin başındayız. Türkiye’de kentsel dönüşüm birçok alanda yapılıyor, yapılması da gerekli. Böyle güzel projeler her zaman bizim iftihar vesilemiz olur. Emek veren Beyoğlu Belediye Başkanımızı ve Çalık Grubunu tebrik ediyorum. Ellerine sağlık. Yerinde ve aslına uygun olarak bir dönüşüm yapılıyor. Vatandaş başka yere taşınmadan dönüşüm yapılıyor. Herkesin tek tek rızası yapılarak yapılıyor. Ortaya çıkan şu görüntü de bu makette gördüğümüz gibi ortaya çıkacağı için hepimizin iftihar edeceği bir manzara oluyor. İnşallah bundan sonra da İstanbul’da doğru dönüşümler devam eder diye temennide bulunuyoruz. Zaten yeni yasa hazırlıklarını da yapıyoruz. Yeni yasayla bir taraftan kentsel dönüşümü hızlandırırken bir taraftan da sıkıntıları giderecek bir sürü çözüm getirilecek. Gelecek sene çok hızlı bir şekilde gerek İstanbul’da gerekse Anadolu’da birçok yerde bu işlere başlayacağız. Bu bir gereklilik, bir zorunluluktur. Bu yaptıklarımızı bir taraftan yenileme bir taraftan da depreme hazırlık olarak görebilirsiniz. Güzel bir proje. Ben tekrardan Sayın Başkanımızı ve Çalık Grubunu tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin en büyük dönüşüm projeleri Beyoğlu’nda hayat buluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüme dair bilgiler veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarlabaşı için bizzat vermiş olduğu talimat sonrası bölgedeki değişimin başladığını söyleyerek, “Ülkemizin en prestijli ve değerli projeleri, en büyük kentsel dönüşüm projeleri Beyoğlu’nda hayat buluyor. Projelerimizin hepsinde esas ilkemiz; Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan bu ruhu yaşatmak, eskiyi koruyarak, konfor ve fonksiyonellik eklemektir. Taksim 360 projesi de bu doğrultuda hayata geçiriliyor. Buradaki maliklerin yüzde 50 gibi önemli bir oranı dönüşümden önceki mülk sahiplerinden oluşmaktadır. Bu nedenle yerinde dönüşüm adına da çok önemli bir örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hedef 2019'da bu projeyi kullanıma açmak

Başkan Demircan, dönüşüm yapılan bölgede bulunan 278 binanın küçük küçük parsellerden oluştuğunun da altını çizerek, “Altında 5, 6 kat otoparkı olan, 9 yapı adasına işi dönüştüren, işin ruhunu ve binaların cephelerini koruyan, içten tevhidi yapan bir anlayışla, Beyoğlu'na yeni bir hayat verme düşüncesiyle yola çıktık. 2007'de Çalık Gayrimenkul bize partner oldu. O günden bu güne 500’e yakın malikimize konuşuldu. 3/2’si ile hemen anlaşıldı. 3/1’i ile anlaşma da kamulaştırma olarak yapıldı. Onun da sebebi orta da olmayan malikler ve bölünmüş mülkiyetlerden kaynaklanıyordu. Sonuçta bu hukuki süreç tamamlandıktan sonra projelerimiz restorasyon olarak ortaya kondu. Bölgede bütün adalar ruhsatlandırıldı ve inşaat başladı. Şu anda inşaat kaba olarak bitti ve bölgede bütün çalışmalar sürüyor. Bu yıl içerisinde ilk parçalar bir aşamaya gelecek. Hedef 2019'da bu projeyi bu haliyle kullanıma açmak. Proje tamamlandığında Beyoğlu’na yeni bir soluk ve zenginlik getirecek.” şeklinde konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)