Türkiye Projeleri - 6: Mimarlık Ödülleri / Amaç, Yöntem ve Sonuç

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) tarafından, Seranit Grup sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin altıncısı, “Mimarlık Ödülleri / Amaç, Yöntem ve Sonuç” teması ile 23 Mart'ta TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılacak.

Türkiye Projeleri panel serisi ile farklı yapı türlerinin mimarı, işvereni, mühendisi, kamu ve yüklenici tarafı ile farklı açılardan ele alınması hedeflendi. Basılı ve görsel medyada ulaşabildiğimiz yapının tasarım, yapım sürecindeki deneyim ve serüvenleri ile izleyiciye aktarılarak, genel çerçevede bir farkındalık yaratmak amaçlandı. Daha önceki paneller eğitim, spor, sağlık ve ulaşım yapıları konularında yapıldı.


Tüm bu konulara ek olarak, farklı kurum ve kuruluşların verdiği mimarlık ödüllerinin, Türkiye mimarlığının dönem kesitinin belgelendirilmesi açısından önemi şüphesiz büyük. Türkiye projeleri başlığı altında yapılan paneller dizisinde yapı tipolojisi üzerinden bir kurgulanma söz konusu iken, serinin son paneli genel Türkiye mimarlığı değerlendirilmesinde önemli bir yer edinen “Mimarlık Ödülleri” başlığı altında yapılıyor. 


23 Mart 2017 Perşembe günü saat 19:00'da TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılacak olan panelde, ulusal ve uluslararası ölçekteki mimarlık ödüllerinin, amaç, yöntem ve sonuç ilişkileri ile birlikte masaya yatırılması amaçlanıyor. Panelin konuşmacıları arasında Prof. Dr. Celal Abdi Güzer (ODTÜ), Prof. Dr. Suha Özkan, Müge Cengizkan (Mimarlar Odası Genel Merkezi) ve Ömer Yılmaz (Kivi) yer alıyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)