''Tasarım Asla Trendleri Takip Etmemeli, Zamansız Olmalı''

Banyolar AquaClean Mera ile dönüşüme geçiyor

Önümüzdeki birkaç yıl içinde yaşam alanlarımızda en çok değişime uğrayacak bölümlerin başında banyolar olacağını söyleyen dünyaca ünlü tasarımcı Christoph Behling, özellikle teknik yenilik açısından yapılması gereken çok şeyin olduğunu belirtti. Behling, Geberit’in akıllı teknolojiye sahip ürünleri gibi yeni tasarlanan ürünlerin, sektörün gelişime katkı sağlayacağını ve yeni eğilimler yaratacağını aktarırken, yaklaşık 30 mühendisle birlikte dört yıldan fazla bir sürede tasarladığı AquaClean Mera’nın da bu vizyonun en son ve en doğru örneği olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük sıhhi ürün üreticilerinden biri olan Geberit ile çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren dünyaca ünlü tasarımcı Christoph Behling, işinin, insanların hayatları boyunca güvenebilecekleri ürünleri tasarlamak olduğunu söyledi. Tasarladığı ürünün DNA'sındaki özellikleri ortaya çıkarma vizyonuyla hareket ettiğini dile getiren Behling, bu vizyona ulaşmada iş ortaklarıyla yakın çalışmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

“Geberit ürünleri, ekolojik perspektiften bakıldığında da kusursuz”

TAG Heuer’ın baş tasarımcısı olarak marka için en kaliteli İsviçre saatlerini, Geberit için ise en kaliteli Sigma kumanda kapaklarını tasarlayan Behling, iki marka arasındaki bağlantının İsviçre felsefesinin kalbinde yatan en önemli kavram olan ‘mükemmellik’ olduğunu belirtti. Geberit için mükemmelliğin, uzun ömürlülüğün, kalitenin ve inovasyonun her şeyden önce geldiğini söyleyen Behling, “Geberit, bir ürünün yedek parçasını bulundurmayı en az 25 yıl garantiliyor; başka hiçbir şirketin bu günlerde yaptığı bir şey değil bu. Bir partner olarak Geberit'in her ayrıntıya önem verdiğini çalışmam esnasında gözlemledim ve bir tasarımcı olarak bu duruş beni çok memnun etti. Aslına bakarsanız bence Geberit'in stratejisi; sürekli yeni ürünleri ortaya çıkarmaya bağımlı olmayan uzun vadeli kavramlar geliştirmek. Geberit için tasarım, kısa vadeli eğilimleri takip etmek anlamına gelmez. Bu nedenle ürünlerinin birçoğu ekolojik bir perspektiften bakıldığında da gerçekten kusursuz” dedi.


“Geberit, ‘dünyanın en iyi akıllı tuvaletini’ dizayn etmek istediği için beni aradığında çok heyecanlandım”

Bir tasarımın kesinlikle trendleri takip etmemesi gerektiğini ve zamansız olması gerektiğini söyleyen Behling, “Günümüzde sorunumuz, çoğu ürünün çok kısa sürede eski görünmeye başlamasıyla atılıyor olmasıdır. Beş yıl içinde modası geçecek tuvalet tasarımı yapmak ve insanların onları artık sevmediği için duvarından sökmek istemesi benim için yanlış olurdu. Aslında bundan on yıl önce, Londra'daki evimi yenilemeye başladım ve ben, bir akıllı klozet  montajı yapmak istedim. Fakat eşim tamamen bu fikre karşıydı. Çünkü çok çirkin olduğunu düşünüyordu. Geberit beş yıl önce sadece akıllı tuvalet değil, ‘dünyanın en iyi akıllı tuvaletini’ dizayn etmemi istediğinde gerçekten heyecanlandım.”

Behling: Mera teknolojik bir başyapıt

AquaClean Mera’yı Geberit'teki farklı departmanlardan yaklaşık 30 mühendisle birlikte dört yıldan fazla bir sürede tasarladığını belirten Behling,  hep birlikte her bakımdan birinci sınıf, harika bir tuvalet yarattıklarını söyledi. Şu anda pazarda Mera gibi sessiz ve etkili bir şekilde deşarj yapan başka bir akıllı klozetin  olmadığını sözlerine ekleyen Behling, “Mera’nın püskürtme başlığı kullanıcısına nazik ve mükemmel bir temizlik garanti ediyor. Tabii ki, bu çok miktarda su kullanmanız durumunda da sağlanır, ancak AquaClean Mera, düşük su tüketimi sayesinde çevre dostudur. Koku alma ünitesi mükemmel şekilde çalışır ve yönlendirme ışığı, gece ışığı koymanızın gerekmediği anlamına gelir. Akıllı tuvaletin kolay çalışmasını sağlayan harika bir uzaktan kumandaya sahiptir. Olağanüstü özelliklerin listesi saymakla bitmiyor. AquaClean Mera, teknolojik başyapıttır ve bence bu dünyanın en iyi akıllı klozeti. Mümkün olan en küçük hacmi elde etmek ve duvar ile klozet arasına bir krom kapak yerleştirerek Mera'nın duvar üzerinde yüzen bir klozet gibi görünmesini istedim. Bu da banyoya hafiflik hissi getirdi. Teknolojinin tüm avantajlarını hissedebileceğiniz ama teknolojik altyapıyı göremeyeceğiniz bir tasarım bulmamız önemliydi” diye açıkladı.

Öte yandan önümüzdeki birkaç yıl içinde akıllı klozetlerin beş yıldızlı otellerde standart haline geleceğini söyleyen dünyaca ünlü tasarımcı Christoph Behling, önümüzdeki süreçte Avrupa'daki tüm hanelerin yüzde 50'sinde akıllı klozet olacağını belirtti. Ayrıca Behling, Avrupa’nın bu kilometre taşına ulaşılmasının yaklaşık 20 yıl içinde tamamlayabileceğini söyledi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)