Bulutsu Kent Dekorları

Sports, Greg Corso ve Molly Hunker  tasarım işbirliğiyle Kaliforniya’ya bağlı Santa Barbara kentinde ışıksal bir kaçış noktası kuruldu. Binlerce çizgisel elemandan oluşan üç renkli matris nesneleri  camgöbeği, macenta ve sarı  renklerinden oluşarak noktasal olarak şehirde yerlerini alıyor.

Basit ve birbirine benzer geometrilerle oluşturulan nesneler kimi zaman bir salon veya  bir tezgah olabilirken;  kimi zaman da  topluluklar  ve oradan geçenler için doğaçlama bir performans sahası olabilecek yönelime sahiptir.

Tasarım ekibi kurulumun görsel çıkış noktasını düşünürken, kıyı peyzajından ve Santa Barbara’nın havasındaki çevresel niteliklerden yararlandı. Santa Barbara kenti hava kalitesi bakımından estetik nitelikleri güçlü görünen  yapıya sahiptir.

Isıdan kaynaklanan ışıltılık ve bulanık plajları bu görsel etkiyi Santa Barbara’ya özel kılar. Bunu yaparken  Santa Barbaro ziyaretçiler için kentsel dekor görevi görür.

Kentte noktalar haline dönüşen dumansı renklilik , Çağdaş Sanat Müzesi tarafından Sanat Pavyonu yarışmasında birinci seçildi. Kurulum kent çevresindeki en az üç farklı mahalleye taşınacak ve taşındığı her alanda yeniden yorumlanacak. 

Kentsel dekor nesneleri  peyzaja  cesur ve canlı bir kimlik katarken, aynı zamanda çevreyi çözümleyerek farklı mahallelere  özgün kişilik kazandırıyor.

Fotoğraflar: Elliot Lowndes

Proje Ekibi : Sports, Greg Corso, Molly Hunker

Yer : Santa Barbara, Kaliforniya 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)