Kone Yürüyen Merdivenlerde Maksimum Güvenliği Hedefliyor

Asansör ve yürüyen merdivenler, bina içi erişimlerde insanlara büyük rahatlık ve konfor sağlıyor. Bununla birlikte zaman zaman büyük çoğunluğu kullanım hatasından kaynaklanan kazalar da oluyor. Yapılan araştırmalara göre bu kazaların da %90’ı özellikle yürüyen merdivenlerde meydana geliyor. Asansör, yürüyen merdiven ve turnike çözümlerinde öncü konumda bulunan KONE, geliştirdiği inovatif teknolojilerle maksimum insan güvenliğini sağlamaya odaklanıyor.

KONE yürüyen merdivenler, kazaları en aza indirmek üzere tasarlanıyor.

“Güvenlikte küçük şeyler fark yaratır.” anlayışı ile hareket eden KONE, yürüyen merdivenlerinde kazalara karşı teknolojik önlemler geliştiriyor. Bunlar arasında hız sensörü sistemleri ve acil durum durdurma butonları gibi azami güvenliği sağlamak üzere tasarlanmış geniş bir standart özellikler yelpazesi bulunuyor. Bu yenilikçi özellikler KONE yürüyen merdivenlerin güvenlik bakımından bir referans olmasını sağlıyor. Ayrıca KONE tasarımları, ISO 14001 ve EN115 dahil olmak üzere yürürlükte bulunan tüm güvenlik, standart, yönetmelik ve düzenlemeleri karşılamakla kalmıyor, ISO 25745-3 enerji performansı konusunda bunların da ötesine geçiyor.

“Güvenlik bizim en önemli taahhütlerimizden.”

Tüm bu önlemlerin yanı sıra yürüyen merdiven kullanıcılarının ayrıca kendi davranışlarına da dikkat etmeleri gerektiği ifade ediliyor. KONE Türkiye Genel Müdürü Haldun ULUSOY “KONE Asansör; yürüyen merdiven, yürüyen rampa ve yürüyen yollarıyla her gün milyonlarca insan taşıyor. Bu nedenle güvenlik bizim en önemli taahhütlerimizden. Güvenli ve sorunsuz bir seyahat için ürünlerimize güvenen insanlar ile yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Güvenliği teşvik etmek üzere kullandığımız yollardan biri de insanlara asansör ve yürüyen merdivenleri nasıl çalıştırıp, bunları güvenli bir biçimde nasıl kullanacaklarını öğrenme olanağı tanıyan yıllık etkinlikler düzenlemek.” diyor.

KONE, kullanıcıları uyarıyor…

KONE, başlattığı kampanya kapsamında sosyal medyayı da kullanarak insanları yürüyen merdiven kullanırken neleri yapmaları ve yapmamaları konusunda uyarıyor. Kazalara davetiye çıkartan davranışların arasında; yürüyen merdivenlere market ve bebek arabaları ile binmek; yürüyen merdivenlerde büyük, uzun ya da ağır eşyaları taşımaya çalışmak, yanlış yöndeki merdiveni kullanmak gibi hareketler geliyor. Ayrıca yürüyen merdiven basamağı ya da el bandı üzerinde oturulmaması, tırabzanın üzerine yaslanılmaması, elbiselerin hareketli parçalardan uzak tutulması gerektiği de vurgulanıyor. Yürüyen merdivenlerde en önemli konuların başında ise çocukların güvenliği geliyor. Çocukların yürüyen merdiven üzerinde oynamaları büyük tehlike oluşturuyor. Yürüyen merdivenlerde çocuklara bir yetişkinin eşlik etmesi gerektiği ifade ediliyor. Bununla birlikte çocukların asla yürüyen merdivenin yakınında yalnız bırakılmaması gerekiyor. Baston, koltuk değneği, tekerlekli sandalye kullanan fiziksel engelli yolcuların, yürüyen merdiven yerine mutlaka asansörü kullanmaları da öneriliyor.

Yürüyen merdivende uyulması gereken kurallara dikkat…  

Yürüyen merdiveni güvenli bir şekilde kullanabilmek için yapılmaması gerekenlerin yanı sıra uyulması gereken kurallar da var. Örneğin yüzünüzün hareket yönüne doğru bakması ve el bandını tutuyor olmanız çok önemli… Yürüyen merdivene adım atıldığında mutlaka basamağın ortasına ve sıkıca basılması gerekiyor. Ayrıca yürüyen merdiven ile indikten ya da çıktıktan sonra, yürüyen merdivenden uygun şekilde ayrılarak arkanızdaki yolculara yer açmalısınız. Herhangi bir olay ya da yürüyen merdivenin bozulması durumunda mutlaka acil durdurma düğmesini kullanmanız tavsiye ediliyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)