Çuhadaroğlu Savunma ve Güvenlik Alanındaki Yeni Ürünlerini Tanıttı

Çuhadaroğlu Ar-Ge bölümü bombalı ve zırh delici uzun namlulu silahlı saldırılara karşı dayanımlı yeni bir güvenlik kabini tasarladı.

Çuhadaroğlu Metal, farklı saldırı tiplerine karşı dayanıklı olarak geliştirilmiş, altıgen ve açılı geometrisi sayesinde hem teknik hem mimari anlamda yüksek performans sergileyen, görüş açısının maksimize edildiği  güvenlik kabini üstünde çalışmalarını ve ürünün ilk prototifini Nisan ayında tamamladı. TZGK - PT01 Taşınabilir Zırhlı Güvenlik Kabini 9- 12 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen IDEF Savunma Sanayi Fuarı'nda sektöre tanıtıldı.

Çuhadaroğlu Metal Ar-Ge yöneticisi Hüseyin Gökdemir'in güvenlik kabini  lansmanında yaptığı açıklamada; Şirketimiz tarafından bombalı ve zırh delici uzun namlulu silahlı saldırılara karşı dayanımlı "Taşınabilir Zırhlı Güvenlik Kabini" geliştirilmiş olup söz konusu ürünün prototip çalışması tamamlanmıştır. Yeni ürünün testleri EN 13124-2, EN 13123-2, EN 1522 ve EN 1523 Avrupa standartlarına uygun olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tuzla Piyade Okulu bünyesinde gerçekleştirilmiş olup başarıyla sonuçlanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Basının ve savunma sanayinin yoğun ilgi gösterdiği RPG -7 anti tank testi üzerindeki çalışmaları  devam eden TZGK - PT01 modeli Taşınabilir Zırhlı Güvenlik Kabini, 12 kg TNT patlayıcı ile 3 mt mesafeden gerçekleşen patlama testi, 7.62x51 AP zırh delici mermi ile 25 mt mesafeden ve 50 kalibre (12.57 mm) mermi ile 50 mt mesafeden gerçekleştirilen balistik testlerini başarı ile tamamlamıştır.

Çuhadaroğlu Metal güvenlik sistemlerindeki mevcut ürünlerine DS 102 AR Kuşuna Dayanıklı Doğrama Sistemi ve DS 92 YD Yangına Dayanıklı Kapı Sistemi ürünlerini ekledi.

S 102 AR Kurşuna Dayanıklı Doğrama Sistemi

Aluminyum sistemlerin tüm mimari  ve teknik özelliklerinin yanısıra güvenlik ihtiyacının arttığı günümüz şartlarında bir çok bina  girişinin öncelikli olarak silahlı  saldırılara karşı dayanımlı olması gerektiği fikrinden yola çıkan,  Ar-Ge çalışmalarına aralıksız devam eden Çuhadaroğlu;  yangına ve kurşuna dayanıklı yeni ürünlerinin tanıtımını  Mayıs ayında yaptı.

EN 1523  standartına göre yapılan testleden başarı ile geçmiş,  FB 7 seviyeye kadar her seviye mermiye karşı dayanıklı  DS 102 AR doğrama sisteminde, 7,62 x 51 AP  kurşun geçirmez özelliği ile  güvenlik zafiyetine geçit vermeyen teknoloji kullanılmıştır. Silahlı saldırı anında, yüzeyinden veya çalışma boşluklarından mermi geçişine izin vermeyen DS 102 AR doğrama sistemine, istenilen tüm RAL renkler uygulanabilmekte, natural eloksal ve  renkli eloksal olarak yüzey işlemi  yapılabilmektedir.

DS 102 AR Yangına Dayanıklı Doğrama Sistemi

Yangın anında, belirtilen sürelerde  kapının durağan, bütün ve ısıya  karşı yalıtkanlığı; ilaveten bu özelliklerin standartlara göre  yapılacak testlerinden başarı ile geçen DS 92 YD, Çuhadaroğlu Metal güvencesi ile üretilen, 90 dakikaya kadar yangına dayanıklı olan özel bir kapı sistemidir. DS 92 YD yangına dayanıklı  alüminyum kapılar  tüm  fonksiyonelliğinin yanı sıra, 90  dakika boyunca yangının yayılma  alanını en az seviyede tutma ve/veya insanların güvenli  bölgelere kaçışını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Sistem; yangınlarda zarar veren iki  temel unsur olarak karşımıza çıkan duman  ve ısı  maruzluğuna son vermektedir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)