Kurumsal Kaburgadan Sızan Erişim

 ltalya Milano'da  AMDL Michele De Lucchi Studio tarafından yapılan LEED Sertifikalı bina bankanın genel toplantılarını yapmak için UniCredit Binası olarak tasarlandı.

Milano’da yer alan bankaya ait bina güneş enerjisiyle çalıştırılıyor.  Aynı zamanda kamuya açık ve sosyal aktivite alanlarıyla zenginleştirilen bu tasarım kavisli lamineden oluşan ahşap kaburgaların açık yapısı ile erişilebilirlik ve koruma hissi vermesi sağlanmış.

Binanın bulunduğu alan bir park tesisinin üzerindeki betonarme alandan oluşuyor. Tohumun şekilsel biçiminden esinlenen tasarımda kirişler camla birleştirilerek, binanın cephesindeki büyük monitörler ile kamuya açık erişilebilir mekan vurgulanmaya çalışılmış.

Zemin katta yer alan 700 kişilik, çok amaçlı bir salon binanın dış kenarında uzanan ana yollar geçici bir sergi alanı olarak işlev yaparken farklı konfigürasyonlara ve olaylara uyum sağlar. Birinci katta 50 bebek için bir kreş, üst katta ise kurumsal etkinlikler için kullanılan bir salon bulunuyor. LEED Gold sertifikalı proje, çevresel sürdürülebilirlik ve çevresel sürdürülebilirlik konusundaki güçlü odak noktası sayesinde  WT SmartCity Ödülü yarışmasında birincilik ödülü kazanmış.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)