5 Bin Minik Çevre Dedektifi Geliyor

Çevrenin çocuklara emanet edilmesi gerektiğini düşünen Samsun Avdan, Çevre Dedektifi projesine Dünya Çevre Günü’nde başladı. Proje kapsamında ilk yılda 5 bin Çevre Dedektifi yetiştirilecek

Atıklardan enerji üreterek çevreye ve ekonomiye katma değer sağlayan Samsun Avdan Enerji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, öğrencilerin çevre bilinci kazanması amacıyla “Çevre Dedektifi” projesini başlattı. Öğrencilerin çevreye karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla onlara görevler veren proje kapsamında, bir yılda 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Pilot çalışma başladı

Sürdürülebilir çevre bilinci felsefesiyle, Türkiye’nin ilk Dönüşüm Müzesi’ni kuran Samsun Avdan Enerji, Dünya Çevre Günü’nde öğrencilere ulaşmak için yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Samsun Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde pilot çalışmanın başlatıldığı proje ile ilk günde yaklaşık 300 öğrenci nasıl Çevre Dedektifi olabileceği hakkında bilgi aldı.

Çevremizi çocuklar koruyacak

Çevre sorunlarının oluşmasında insan faktörünün etkili olduğuna dikkat çeken Samsun Avdan Enerji Yönetici Ortağı Erol İren, küçük yaşta kazanılan çevre bilincinin gelecek yıllarda çevre sorunlarının önlenmesi için en önemli alışkanlık olduğunu söyledi. Sürdürülebilir çevre bilinciyle başlattıkları Çevre Dedektifi projesi kapsamında öğrencilere yapabilecekleri 15 görev verdiklerini belirten Erol İren, öğrencilerin daha bu yaşta bile çevre için yapabilecekleri birçok şey olduğunu farkına varmalarını istediklerini açıkladı. İlk yıl 5 bin öğrenciye çevre bilinci kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Erol İren, projeye her yıl öğrencilere ulaşabilecekleri yeni araçlar da ekleyerek devam edeceklerini ifade etti.

Çevre Dedektifleri çevreyi korudukça puan topluyor

Proje kapsamında; öğrencilere odadan en son çıktıklarında ışıkları kapatmaktan, yerde buldukları pet şişeleri dönüşüm kutusuna atmaya, ailecek yakın mesafedeki yerlere yürüyerek gitmekten, evdeki plastik, cam ve kağıt atıkların ayrıştırmasında ailelerine yardımcı olmaya kadar 15 görev veriliyor. Öğrencilerin kolayca hayatlarının bir parçası haline getirebilecekleri bu görevlerin yazılı olduğu kartlar öğrencilere dağıtılıyor ve her gün yaptıkları bu görevleri işaretledikçe öğrenciler puan topluyor ve Çevre Dedektifi olmaya bir adım daha yaklaşıyorlar.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)