Newcastle Üniversitesi Güneş Fayansları Üretti

Avustralya’da Newcastle Üniversitesinde başında Paul Dastoor ve ekibinin yer aldığı araştırmacılar bir buluşa imza attılar. Şimdiye dek elektronik mürekkep ile elektriği iletmeyi tercih eden üç farklı üniversite var. Bunlardan birisi olan Newcastle Üniversitesi ise Paul Dastoor önderliğinde güneş fayansları üretmeyi başardı.

Araştırmacılar yaptıkları açıklamalarda metrekare fiyatının 7.42 $ ile üretilebileceğini söylüyor. Bu durumda 100 metrekarelik bir çatının kaplanması yalnızca 742 $ maliyetle mümkün olacak. Üretim ve kâr marjıyla beraber yine 100 metrekare çatı için ortaya çıkabilecek maksimum rakam aşağı yukarı buna yakın.

Güneş fayanslarının üretim performansı ise yine normal panellere göre iletkenlik bakımından daha yüksek. En düşük güneş ışığında bile daha fazla enerji emilmesi sağlanabiliyor. Kullanılan malzeme pet şişelerin üretim malzemesi olduğundan ötürü 0.1 milimetre kalınlığında paneller son derece kullanışlı oluyor.

Üstelik geri dönüşüme uygun ve tamamıyla temiz enerji olarak hayatımıza girebilir. Araştırmanın başında yer alan Paul Dastoor öyle iddialı ki Tesla tarafından üretilen solar çatı projesinden çok daha makul fiyatlarla hayata geçirilebileceğini öngörüyor.

Kaynak: http://cevrecitv.com/2017/05/2...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)