Teksan Jeneratör AR-GE Merkezi Oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilen Teksan, enerji verimliliğine ve çevre dostu teknolojilere yoğunlaşacak. 

Yoğun geçen bir hazırlık döneminin sonunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi Belgesi almayı başaran Teksan Jeneratör, sektöre kazandırdığı yeniliklerle tanınıyor. 1994 yılında kurulan şirket, kendi teknolojisini geliştirmek ve yeni teknolojileri Türkiye’de ilk kez hayata geçirmek amacıyla Ar-Ge’ye yatırım yapmayı sürdürdü. Mühendislik altyapısı ve birikimi sayesinde bu alanda başarılı olan Teksan, senkronizasyon sistemlerinin yanı sıra enerji verimliliğinin yüzde 90’lara ulaştığı kojenerasyon ve trijenerasyon sistemlerini kendi kontrol algoritması ile Türkiye’de üreten ilk yerli şirket oldu. Son olarak hibrit teknolojisini Türkiye’de ilk kez üretmeyi başardı ve dünyada da sayılı şirketler arasına girdi.

Teksan Jeneratör’ün İstanbul fabrikasında yer alan Ar-Ge Merkezi’nde 30 Ar-Ge personeli görev yapıyor. Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörünü TÜBİTAK işbirliği ile geliştiren ve TÜBİTAK-TEYDEB Başarı Hikayeleri arasına giren Teksan Ar-Ge Merkezi, yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak onaylanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Teksan Jeneratör Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, “Farklılaşmanın ana unsuru olarak gördüğümüz Ar-Ge çalışmalarının katkısı ile işimize getirdiğimiz yenilikler şirketimizin son yıllardaki hızlı büyümesinin dinamosu oldu. 

Firmaların Ar-Ge yatırımlarına göre belirlenen “Ulusal Ar-Ge” sıralamasında 97. sırada bulunuyoruz. Türkiye’nin yanı sıra 126 ülkede ürünlerimiz tercih ediliyor. Teksan Jeneratör olarak her zaman yeni ve farklı olanı yapma hedefi ile çıktığımız Ar-Ge yolculuğunda önemli bir eşiği geçmiş bulunuyoruz. Ar-Ge Merkezimizin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Proje, teknik ve organizasyon yeterliliklerine ek olarak üniversite işbirlikleri noktasında beklentilerin üzerinde bir performans gösterdik. Ar-Ge Merkezimiz ilerleyen dönemde hibrit teknolojinin yeni kullanım alanları, enerji verimliliği, yakıt tasarrufu ve çevre dostu ürünler geliştirmeye yönelik projelerine devam edecek. Bunlar aynı zamanda gelecek hedeflerimizi desteklemeleri bakımından önem taşıyor. Başta Ar-Ge ekibimiz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)