Google Londra Merkez Binası: 'Landscraper'

Google, 2018 yılında inşaatına başlayacağı, yenilenebilir enerji kullanan, sürdürülebilir özelliklere sahip yeni Londra merkez binası "Landscraper" projesini resmi olarak açıkladı.

330 metre uzunluğundan dolayı "Landscraper" olarak adlandırılan yeşil bina, 309.6 metre boyundaki Londra'nın en yüksek binası Shard'dan daha uzun ve ABD dışında Silikon Vadisi tabanlı büyük teknoloji devleri tarafından inşa edilen ve tamamen sahip olunan ilk yapı olacak.

Bjarke Ingels Group ve Heatherwick Studios tarafından tasarlanan, 92 bin metrekarelik alana sahip yeşil ofis binası "Landscraper" 11 katlı ve Londra'nın King's Cross tren istasyonlarının platformlarına paralel olacak.

Google’ın yeni merkezinin hafifçe eğimli çatısı neredeyse tamamen bitki örtüsü ile kaplı olacak. Yağmur suyu toplama sistemi de içeren çatıda farklı alanlara bölünmüş, koşu parkuru da içeren 300 metre uzunluğunda bir bahçe tasarlanmış.

Sürdürülebilir ofis binası, spor salonu, masaj odaları ve yüzme havuzu içeren "sağlıklı yaşam merkezi” ve çilek, üzüm ve adaçayı gibi bitkilerin ekildiği, "plato", "bahçe" ve "tarla" olmak üzere üç ayrı temaya sahip, farklı kotlara yayılmış çatı bahçesi içeriyor.

Sağlıklı, doğal malzemelerle tasarlanan, yeşilliklerin hakim olan çalışma alanlarında doğal aydınlatma ve doğal havalandırma olacak. Tek bir merkezi merdiven, 7 kattan 11 kata kadar yükselen süper uzun binanın çeşitli seviyelerini birbirine bağlayacak ve yapının zemin katında, halka açık dükkanlar ve lokantalar olacak.


Kaynak:https://www.theguardian.com/te...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)