Yaratıcı Kütüphane Projesinde Addo Furniture İmzası…

Karabük Üniversitesi’nde hizmete açılan Kamil Güleç Kütüphanesi, kitap şeklindeki yaratıcı mimarisi ve teknolojik donanımı ile dikkat çekiyor. ‘Akıllı kütüphane’ olarak dizayn edilen ve tüm özellikleri teknolojik olarak donatılan projede öğrenci masalarından ana fuayeye, okuma ve ders çalışma bölümlerinden karşılama desklerine kadar tüm alanlarda Addo Furniture tasarımları kullanıldı. Çalışma masalarında tasarımcı Sezgin Aksu imzası taşıyan özel seri ‘Bridge’ masalar kullanırken, bekleme koltukları ve bankolarında projeye özel tasarımlarla özgün bir çalışmaya imza atıldı.

Tasarımın gücünü yansıttığı ofis mobilyaları ve aksesuar ürünleri ile öne çıkan Addo Furniture, özel projelerde hızlı bir büyüme gösteriyor. Ofis tasarımı uzmanlığına paralel olarak büyük montanlı projelerde de proje ihtiyacına göre farklı çözümler geliştiren marka, Karabük Üniversitesi’nde hizmete açılan ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Kamil Güleç Kütüphanesi’nin tercihi oldu. 

Teknolojik donanımı ve kitap şeklindeki dış mimarisiyle özel bir yapı olan Kamil Güleç Kütüphanesi’nde, ahşap kaplamalar, masalar, dolaplar, karşılama deskleri, bankolar, bekleme alanları gibi tüm alanlarda Addo Furniture kalitesiyle projeye özel çözümlere imza atıldı.  Çalışma alanlarında ise, tasarımcı Sezgin Aksu imzası taşıyan, köprünün ayaklarından esinlenilerek ‘Bridge’ adını alan özel seri masalar kullanıldı. Bir köprünün bağlayıcılığından yola çıkarak iletişimi simgeleyen Bridge serisi, bilgi paylaşımının en yoğun yaşandığı kütüphane projesinde kullanılarak tasarımının ana fikrini de vurguluyor.

Yaratıcılığı ve teknolojiyi buluşturan özel proje

2 kat, 1 asma kat ve 600 m2 teras olmak üzere toplam 2400 m2 olarak tasarlanan yapı, sadece bir kütüphane değil, sanat galerisi ve atölye olarak da kullanılıyor. 75 bin adet farklı basılı kitaba ev sahipliği yapan kütüphanede, öğrenciler ve araştırmacılar tarama bilgisayarları ve ‘self-çek’ makinelerinden oluşan bir sistemle personele ihtiyaç duymadan kendi kendine kitap alışverişi yapabiliyor. 

Aynı anda 500’den fazla öğrenciye çevrimiçi ve çevrimdışı araştırma yapma imkanı sağlayan kütüphane, 27 elektronik veri tabanında 6 milyon kaynağa da ulaşım imkanı sağlıyor. Daha temiz kitaplarla hizmet verebilmek amacıyla, kitapları temizlemeye yarayan sterilizasyon makinesi de bulunuyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)