Bütünleşen Peyzaj

Çok yönlü projelerde yer alan mimarlık firması Bohlin Cywinski Jackson,  Çin’de yer alan ziyaretçi merkezini  Çin Kültürünü barındırmak üzere yeniden tasarladı. Ziyaretçi merkezinin mimarları modern materyalleri ve yeşil çatı kullanımıyla tarihi ögeleri yeniden yorumladı.

Zhushan Ulusal Orman Parkı’nda bulunan ahşap yapı dalgalı kanopisi,  ardında kalan dağlık bölgenin jeolojisinden esinlenmiştir.

223.000 metrekarelik  alan yeşil çatısı sayesinde doğal çevresiyle harmanlanmıştır. Aslında yapı planı stratejik  olarak ziyaretçileri bir yandan dağ manzarasına diğer yandan geniş deniz manzarasına yönlendiriyor.

Tabandan tavana cam duvarları bu manzaraları doğal ışık yardımıyla izleme şansı sunuyor. Tasarımcılar doğayla kurdukları bu güçlü bağı kuvvetlendirmek için yapının temel malzemesi olarak ahşabı tercih ediyorlar.

Ahşap kullanım ve dalgalı çatının  yeşil bitki örtüsü , yapının çevreyle entegre olmasının en önemli etkenleri. Yeşil çatı binanın izolasyonunu sağlayarak karbon ayak izini azaltmak için tasarlanmıştır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)