İsviçreli Sika Yapı Kimyasalları, ABC Kimya' yı Satın Aldı

Yapı Kimyasalları ve Endüstriyel Yapıştırıcılar sektörünün İsviçre merkezli Sika grubu,  Türkiye’de çeyrek asırdır faaliyet gösteren Sika Yapı Kimyasalları A.Ş., pazarın önde gelen mastik ve yapıştırıcı üreticilerinden biri olan ABC Kimya ve Dış Tic. A.Ş.’ yi satın aldı.

ABC Kimya ve Dış Tic. A.Ş., İstanbul Silivri’de bulunan üretim tesislerinde  akrilik, silikon, hibrit esaslı mastiklerin yanı sıra inşaat ve endüstriyel imalat sektörlerinde kullanılan muhtelif yapıştırıcıları üretmektedir.

Sika Türkiye Genel Müdürü Bora Yıldırım:  “Sika olarak bu satın alma ile birlikte yapıştırıcı ve sızdırmazlık ürün grubundaki pazar konumumuzu çok daha güçlü bir şekilde geliştirme fırsatına sahip olacağımıza inanıyoruz. Bir yandan ABC’nin geniş ürün portföyünü Sika’nın dağıtım kanalı

ile buluştururken, diğer yandan Sika’nın ilgili ürün portföyünü ABC’nin satış kanalı ile buluşturmayı ve böylece önemli bir sinerji etkisi yaratarak bu pazardaki büyümemizi hızlandırmayı hedefliyoruz. Bu satın almayla birlikte yurtiçi pazarın yanı sıra özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da Sika’nın mevcut satış kanalı ABC ürün portföyünden istifade edeceğinden, ülkemizin ihracat potansiyeline de katkı sunacağız. ABC çalışanlarına Sika Ailesi’ne hoş geldiniz derken, hep birlikte daha büyük ve güçlü takım olarak çalışacak olmanın heyecanını duyuyoruz.”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)