Nida Kule Doğal Görüntü ve Güneş Kontrolü 'nü Guardian Glass ile Sağlıyor

İstanbul Ataşehir'de, Tahincioğlu Gayrimenkul yatırımıyla inşa edilen Nida Kule Ataşehir Kuzey ve Güney ofis yapıları, çalışma alanlarında yüksek seçicilikte güneş kontrolünü ve doğal ışıkla elde edilen ferahlığı Guardian Glass ürünleriyle sağlıyor. 

Geniş ürün gamıyla farklı ihtiyaçlara farklı çözümler sunan Guardian Glass, Nida Kule Ataşehir Kuzey ve Güney projelerinde, Guardian SunGuard® High Performance Neutral 50/32, Guardian SunGuard® SuperNeutral 70/37 ve Guardian SunGuard® SuperNeutral 29/18 ürünleri ile kullanıcılara modern ve konforlu çalışma alanları sunuyor. 

Yüksek kalite magnetron kaplamalı cam ürünleri ile mimarları ve yatırımcıları projelerindeki hedeflediklerine ulaştıran Guardian Glass, rezidans ve ticari alanları ışıkla dolduracak çözümler geliştirmeye devam ediyor. Aukett Swanke Mimarlık tarafından tasarlanan Nida Kule Kuzey ve Nida Kule Güney yapıları, doğal görünümü üstün ısıl yalıtımla birleştirilmiş mükemmel güneş kontrolü ile buluşturan Guardian Glass ürünleri ile yaratılan eşsiz örnekler arasında. Ölçeği ve düşeylik vurgusuyla ikonik tasarımlara sahip olan LEED Gold sertifikası adayı yapılar, enerji tasarrufu ve verimlilikten ödün vermeme prensipleriyle inşa edilmiş. 

Nida Kule Ataşehir Kuzey’de dış cephenin 2/3’lük kısmında bir geçiş düzenleyen ve bu şekilde cephenin en üst bölümünün vurgulanmasını hedefleyen Aukett Swanke Mimarlık,Guardian SunGuard® High Performance Neutral 50/32 kaplamalı camı tercih etmiş. Güneş kontrolünü ve ısı yalıtımını tek bir kaplama üzerinde sunan Guardian SunGuard® High Performance Neutral 50/32 ile yüksek görünür ışık geçirgenliği elde edilerek, ışıkla doldurulmuş ofis alanları ortaya çıkartılmış. 

Nida Kule Ataşehir Kuzey binasında, düşük yansıma özelliğinin yanı sıra nötr görüntüsü ile de etkileyen Guardian SunGuard® SuperNeutral serisinden, çok amaçlı kaplamasıyla yapay ışık ihtiyacını en aza indiren ve üstün ısıl yalıtım olanağı ile ön plana çıkan Guardian SunGuard® SuperNeutral 70/37 ürünü kullanılarak, aynı anda güneş kontrolünün desteklenmesi de sağlanmış. Düşük güneş ısı kazancı ve yüksek ışık geçirgenliği sunan ürünün daha yüksek güvenlik ve konfor arayışları için lamine ve akustik lamine cam seçenekleri bulunuyor. Spandrel uyumlaşması için çözüm getiren ürünün temperlenebilir HT ve tempersiz çeşitleri benzer performans sunarken tek tip görünüm sağlıyor.

Guardian Glass’ın güneş ışığına yoğun bir şekilde maruz kalan binalar için geliştirdiği Guardian SunGuard® SuperNeutral 29/18, Nida Kule Ataşehir Kuzey binasında tercih edilen ürünlerden bir diğeri. Çift kat gümüş kaplaması sayesinde yüksek güneş kontrolü ile nispeten yüksek ışık geçirgenliğini birleştirerek mükemmel seçicilik sunan Guardian SunGuard® SuperNeutral 29/18 projenin suni ışık ihtiyacını minimize ederken, sıcak mevsimde soğutma, soğuk mevsimde ise ısınma ihtiyacını azaltarak enerji tasarrufu sağlıyor. Doğal ışık yansıtma ve renk sadakati ile birlikte vizyon ve spandrel uyumunu gerçekleştiren ürün, temperli ve tempersiz versiyonlarında örtüşen görünüm sağlarken, daha fazla güvenlik ve konfor için akustik ve standart lamine güvenlik camı uygulaması da yapılabiliyor.

Aukett Swanke Mimarlık’ın Nida Kule Ataşehir Güney binasındaki seçimi ise Guardian SunGuard® High Performance Neutral 50/32’den yana olmuş. Böylece binaya giren ısı ve mor ötesi ışık artışının engellenmesine yardımcı olunarak kullanıcılara modern ve konforlu çalışma alanları sunulmuş.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)