Topoğrafik Mobilyalar

Son 10-20 yıllık süreç içerisinde restorasyon ve yenileme projelerinin bir çoğu basit tekrarlarla birlikte hataları ve kalite eksikliğini beraberinde getirmişlerdir.  Söylenen bir sözün dahi onlarca kez tekrar edilmesi mantıksız ve hoş karşılanmazken somut bir yapı projesinin tekrarı da bu duyguyu nasıl yansıtır tahmin edilebilir. Daipu Mimarlık Atölyesi kendilerine gelen yenileme projelerini de bu anlayış ile değerlendiriyorlar. Yani aynıyı çoğaltmak değil farklı fikirleri uygulama ve yeni bir şeyler üretmek istiyorlar.

Çin de yer alan bir restaurant projesinde de bu üretim isteklerini uygulanabilirliğe dökmüşler. Öyle ki tasarım için doğadan aldıkları ilhamlar bu üretim şekillerini çeşitlendirmede doğal bir teknik olarak yeterli gelmektedir. 

Anti Domino Projesi de bu çeşitlerden bir tanesi. Chonngqing’de yer alan restaurant bar insanlara hoş bir mekan algısı yaratmanın ötesinde bölgenin eşsiz silüetini iç ve dış mekan perspektifinde sentezleyerek sunuyor. 

Chongqing kentinin birçok farklı coğrafi özellikler taşıması ilk kez görenler kenti görenler için heyecanlı bir deneyim sunuyor Ancak şehirdeki bir çok yeni binanın tek tip oluşu bu çeşitliliği giderek gölgelemektedir. Bu nedenle mimarlar Domino Projesi’nde buna tepki göstermek için Chongqing’in dağlık alanını simüle etmek için yeni ve farklı bir yapısal dil kullanma kararı aldılar. 

Topoğrafik eğimler mobilya ölçeğine indirgenerek kapalı bir mekan içine yerleştirildi. Günlük şehir yaşamındaki hareketler ve kullanımlar bu mobilyalara entegre edilerek kullanımda konfor sağlanıldı.. Böylelikte topoğrafik ilhamla oluşturulan tasarımlar  kent mobilyası  ve iç mekan  mobilyası olarak işlev kazanmışlardır. 


Proje Künyesi:

Proje Mimarı: Daipu Mimarlar

Proje Bölgesi: Chongqing, Çin

Proje Tarihi:  2017 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)