Tahıl Silosunun Başkalaşımı

Thomas Heatherwick tarihi bir tahıl silo binasının içini yenileyerek Güney Afrika’nın en büyük sanat müzesini tasarladı.

İngiliz tasarımcı tarafından ‘ dünyanın en lifli binası’ olarak nitelendirilen ‘ Zeitz Çağdaş Sanatlar Müzesi’ Afrika sanatının dünyadaki en önemli sergi mekanı olmaya aday.

Bir zamanlar şehrin en yüksek binası, 1920 li yıllarda Cape Town’un sahilinde kurulmuş bir tahıl silosunun içinde bulunmuş. Heatherwick ekibi galeri alanının karmaşık ağını oluşturmak için iç mekanın dışına borusal biçimlerde büyük bölümler oydu. 

Mimara göre galerideki bu oyma işlemleri  arkeolojik bir kazıya benzemekte ve mekanı tonozlu bir katedral olarak tanımlamakta. Binanın dış cephesi camlardan oluşan çıkıntılı pencerelere sahiptir. Bir yandan yenileme projesi uygularken bir yandan da A sınıfı galeri yaratmak için işlevsellik arayan mimarlar, eski beton agregalarla görünür bir kontrast oluşturmak için cilalanarak yansıtma laminasyonlu camlar kullandılar. Mevcut beton çerçevenin içinde yer olan bu malzemeler görsel efekt sunmakta…


Kaynak: dezeen.com


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)