Hizalanmış Desenler

Bazı malzemelerin sıklıkla aynı bölgelerde uygulanmasıyla kullanılacak alternatif alanlar göz ardı ediliyor ve tasarımcılar tarafından unutulabiliyor.Bunlardan biri olan seramik karo malzemesi, banyo ve mutfak gibi ıslak alanlar için standart hale gelmiş, kaplama malzemesidir. Fakat buna karşın Londra’da düzenlenen tasarım festivalinde Sanatçı Adam Nathaniel Furman  ‘design junction’ yani ‘tasarım kavşağı’  adlı çalışmasında  renkli Türk seramik karolarını kullanıyor. Furman malzemeye yeniden bakıldığında farklı bir çerçevede farklı renklerle yeni kullanımların keyfini gözler önüne sunarak anıtsal bir geçit yaratıyor. 

 Bu geçici yapı 21-24 Eylül tarihleri arasında Londra’nın Granary Meydanı’nda ünlü sanat ve tasarım merkezi Central Saint Martins’ de ziyarete açık şekilde sunulmakta.

Nathaniel Furman bu özgün kurulum için Türkiye’deki 30’dan fazla seramik üreticisi ve ihracatçısını temsil eden Turkishceramics’i  çalışmaya davet etti. Kurulumda bir eksen boyunca katmanlı görüntü oluşturmak için hizalanan dört büyük portal tasarlandı. 

Furman bu çini seramiklere anıtsal bir ortam vermek için renkli ve desenli bir çalışma gerçekleştirmiş. Seramiğin hem tarihi, hem geleneksel, hem şaşırtıcı, yeni ve heyecan verici malzeme olduğunu söyleyen Furman  daha önce postmodern psychedelic tarzda süslemelerle anıt heykeller ve mobilyalar üretmiş.  Furman bu zengin geçmişe sahip malzemeyi tedarik ettiği İznik Vakfı’ndan aldığı elle boyanmış Özel İznik Çinilerine de sergisinde yer verdi. 

Kaynak: Architizer


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)