Kasso, Ürün Gamını Genişletiyor

1975 yılında perfore imalatı ile başlayan Kasso Mühendislik, tamamı Türkiye’de üretilen metal işleme konusunda en geniş ürün gamı ile, mimari ve tasarıma özgünlük kazandıran genişletilmiş, perfore ve özel desen kesimli metal paneller ile projelerde ikincil cephe, güneş kontrol panelleri, asma tavan, korkuluk, kanopi, klima, ara bölme muhafazası gibi birçok uygulama alanı bulmaya devam ediyor.

Estetik görünümünün yanında fonksiyonelliği ile ikincil cephe uygulamalarında enerji kayıplarını en aza indiren bir kabuk oluşturuyor. Büyük ebatlarda uygulama imkanı ile metal işleme tekniklerinin avantajını bir araya getiren sistem derz miktarını minimum seviyeye indirgemesi ile cephede ve asma tavanlarda bütüncül bir görüntü sağlıyor.

TSE – ISO 9001:2015 - Qualicoat belgelerinin güvencesiyle üretimine devam edilen asma tavan uygulamasını akustik bir ürün olmasının yanı sıra görsel esnekliği ile klasik bir uygulamadan çok mimari bir kabuk formuna getiriyor.

Taşıma ve montaj kolaylığı sağlayan metal kabuk sistemleri, genişletilmiş ve delikli alüminyum malzemelerden oluşan soğuk cephelerde, yalıtım-ısı izolasyonu, enerji ve güvenlik kontrolü sağlayan eloksal kaplı levhanın maliyet avantajı bir araya geliyor. Metal kabuk sistemlerinin altyapısı ise, özel ayarlı cephe tutucu ankraj ve hook imalatları ile sağlamlaşıyor.

Uzaktan kumanda kontrollü olarak hareketli ve sabit olarak üretilebilen alüminyum güneş kırıcı panelleri ile dış cephe bakım temizlik maliyetlerinin düşürülmesi ve yangın kaçış koridoru oluşturulması sağlayan yürüme yolları ile birlikte uygulanıyor. Ekstrüzyon alüminyum profillerin perfore edilmesi genişletilmiş çerçeve ile oluşturulan pivot güneş kırıcı sistemi uygulamaları arasında yer alıyor.

Kasso paneller mimari endüstri için uzun yıllar dayanıklılığa sahip yüzey kaplama işlemleri ile çeşitlilik sağlarken renk, doku, yüzey görünümü açısından dayanım sağlıyor. Yatırımlarına devam eden Kasso, üretim tesisine Qualicoat kalite gereklerine uygun altyapıda kurduğu boya tesisini ilave ederek sektörde sistem çözümünün tamamını bünyesinde gerçekleştiren öncülerden.

Yapılarda zorunluluk haline gelen sıva arası aderans arttırıcı perforeli ve genişletilmiş duvar tutucu aksesuarlar, çatılarda ve cephelerde rollform trapez olarak kullanılan rulo olarak işlenen akustik paneller ile farklı kullanım alanlarında tercih ediliyor. BREEAM ve LEED sertifikalarına önem veren Kasso, devam eden projelerinde buna uygun üretim yapıyor. Düzenli olarak yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan Kasso ürün gamına her hafta yeni bir tasarım ekliyor, proje bazlı üretim ve çözüm yaklaşımıyla mimariye özgürlük sağlıyor.

Metal kabuklar, getirdiği tüm bu avantajlar ile birçok önemli ödüllü yurtiçi ve uluslararası projelerde tercih edilen bir ürün olarak öne çıkıyor.

KASSO,

·         Qualicoat Kalite Belgesi almaya hak kazanarak ülkemizin sayılı tesislerinden biri olmuştur.

·         2017 yılı Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nde Yılın Cephe Sistem Bileşeni ödülünü kazanmıştır. (http://www.cativecephe.com/?pid=37101) 

·         New York’ta gerçekleşen The 5th Annual Architizer A+Awards töreninde Jury Winner 2017, Architecture+Metal alanında ödül almıştır. (https://architizer.com/projects/s2osb-headquarters-conference-hall/)

·         2017 Antalya Uluslararası Mimarlık Bienali’nde Melike Altınışık Mimarlık’ın “Motion in the Shell” projesi kapsamında tasarımlarına üretim ve mühendislik sponsoru olmuştur.

·         Ödül alan projelerden bazıları,

o   Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası / Tabanlıoğlu Mimarlık

o   Rauf Dinçkök Kültür Merkezi / Emre Arolat Mimarlık

o   Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Binası / BİNAA

o   Robert College / Murat Karamancı Student Center



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)