Gelişmiş İnşaat Teknolojilerine Olan Talep Artıyor

Dow İnşaat Kimyasalları
Durmuş Topçu

Dow Yapı Kimyasalları, Orta Doğu Bölgesi’nde enerji tasarrufu sağlayan Serinlik Yansıtıcı Çatı Kaplaması veya “serin çatılar” talebini karşılayan teknolojileri ile bölgedeki bu ihtiyacı karşılama konusunda ciddi bir destek sağlıyor.

Sürdürülebilir inşaat alanında, binaların daha verimli çalışmasına ve sonuçta yapının genel performansını artırmasına olan ihtiyaç gittikçe artıyor. Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) Yapı Kimyasalları Piyasası Tahmini ve İmkanları Araştırmasına göre, altyapı projeleri için hükümetlerin ayırdıkları bütçeler ve inşaat kimyasallarının faydaları konusunda giderek artan bir farkındalık olduğu öne çıkarıyor. Bu farkındalığın ise 2021 yılına kadar GCC’de gelişmiş inşaat teknolojileri talebini yönlendirmesi bekleniyor. Ek olarak önümüzdeki yıllarda yapı veya bina değerini artırmaya yardımcı olacak yüksek performanslı kimyasalların ise yoğun bir şekilde ilgi görmesi bekleniyor.

Enerji verimliliği, sürdürülebilir inşaatın temel bir bileşenidir ve her ülke kendi doğal kaynaklarını daha verimli kullanmanın yollarını geliştirirken bölgede gelecekte de önemli bir bileşen olmaya devam edecek. İnşaat kimyasalları da bunun desteklenmesine önemli bir katıda bulunurken, bir binanın içinde ve dışında enerji kullanımını azaltmanın yanı sıra altyapıların korunmasına önemli ölçüde yardımcı olabilecek bir dizi yenilikçi çözümler getiriyor. Enerji verimliliğini artırmak, kirliliği azaltmak, su tasarrufunu artırmak, iç hava kalitesini artırmak ve işletme maliyetlerini düşürmek amacıyla yeşil binalar inşa etmeyi öngören çeşitli girişimler, sürdürülebilir ve yeşil inşaat kimyasallarının daha fazla yaygınlaşmasına ve dolayısıyla GCC’de yapı kimyasalları pazarının büyümesinin önünü açıyor. Bölgenin inşaat sektörünün bu taleplerini karşılayabilmesi ve sürdürülebilir gerekliliklerinin yetkili makamlar tarafından sürekli uygulanabilirliğini sağlamak için bu yenilikler hızlı bir şekilde geliştirilmelidir.

Dow Kimyasalları ile ‘Seri Çatılar’

Dow Yapı Kimyasalları, Orta Doğu Bölgesi’nde enerji tasarrufu sağlayan Serinlik Yansıtıcı Çatı Kaplaması veya “serin çatılar” talebini karşılayan teknolojileri ile bölgedeki bu ihtiyacı karşılama konusunda ciddi bir destek sağlıyor. Dow’un Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Jebel Ali’de yer alan gelişmiş üretim tesisinde üretilen ileri teknoloji ürünü malzemeler, serin refraktif çatı kaplama (CRRC) formülasyonlarında önemli bir bileşen olarak öne çıkıyor. Dış cephelerin çatı yüzeylerine uygulandığında, serin çatı kaplamalar, sıcak iklim koşullarında soğutma yerine güneş enerjisini yansıtarak klima ihtiyacını ciddi oranda azaltmaya yönelik ciddi bir fayda sağlıyor. 

Akrilik elastomerik kaplamalar, güneş ısısını yansıtan ve binanın çatısına absorbe edilmesini önleyen, böylece CO² emisyonlarını azaltarak enerji tasarrufu sağlayan çatı kullanımlarına imkan sağlıyor. Beyaz renkleri ve yansıtıcı özellikleri sayesinde, “serin çatılar”, ziftli çatı kaplama sistemlerinde yaygın olarak görülen ısı birikmesini azaltır ve bina sakinleri için yüksek konfor ve yaşam kalitesi sunarken, klima kaynaklı enerji tüketimini ve soğutma yüklerini önemli ölçüde düşürüyor.  Elastomerik serinlik yansıtıcı çatı kaplamaları, hava şartlarına dayanıklı çatıların üstünde uygulanabilir ve çatının ömrünü uzatır, çatıda eski malzemeleri değiştirirken oluşan atık ve çöp yığınlarını en aza indiriyor.

Dayanıklı Serinlik Yansıtıcı Çatı Kaplamaları ayrıca, çatıyı çevresel bozulmadan koruyor ve zirve sıcaklıklarının ve bunun sonucunda ortaya çıkan mekanik gerilme etkisinin azaltılmasına yardımcı olarak, çatının ömrünü uzatıyor.

Sert Ortadoğu Güneşine Çözüm: 
UV Direncine Sahip Çatılar 

Dayanıklı Serinlik Yansıtıcı Çatı Kaplamaları ayrıca, çatıyı çevresel bozulmadan koruyor ve zirve sıcaklıklarının ve bunun sonucunda ortaya çıkan mekanik gerilme etkisinin azaltılmasına yardımcı olarak, çatının ömrünü uzatıyor.  Formülasyon, 80 ° C’yi aşan yüzey sıcaklıklarıyla baş edilebilecek şekilde tasarlanırken, bağlayıcı (yapıştırıcı), enerji tasarrufu sağlanmasında anahtar rolü olan güneş yansıtma özelliğini korumak için gerekli uzun süreli kir tutma direnci ve sert Ortadoğu güneş ışığına sürekli maruz kalan bir uygulama için önemli olan yüksek UV direnci de sunuyor.

Dow Kaplama Malzemeleri, dış cephe boyalarını daha iyi görünmesini ve daha uzun süre dayanmasını sağlayacak teknolojileri sunuyor.  DIRTSHIELD ™ 12 Akrilik Emülsiyon, kir tutma direnci yüksek kaliteli dış cephe boyaması için tasarlanmış tescilli çapraz bağlama özelliğine sahip yüzde 100 akrilik polimer emülsiyonudur (sıvı çözelti). Tamamen akrilik bir omurgaya dayanan DIRTSHIELD ™ 12 Akrilik Emülsiyon, mükemmel dış cephe dayanıklılığı sağlarken, tropikal, nemli ve sıcak iklimler için oldukça uygun bir bileşen olarak öne çıkıyor. Geleneksel termoplastik akrilik teknolojisine kıyasla büyük bir gelişimi temsil eden DIRTSHIELD ™ 12 Akrilik Emülsiyon, olağanüstü dış cephe kir tutma direnci ve mükemmel mekanik denge sergiler ve mat, yarı mat, parlak ve CPVC’nin altında (Kritik Pigment Hacim Konsantrasyonu) dış duvar boyaları için oldukça uygun.  DIRTSHIELI 12 Akrilik Emülsiyon, amonyak, alkil fenil etoksilat (APEO) ve formaldehit veya formaldehit jenaratörleri katılmadan geliştirilirken, böylece çeşitli yeşil etiket şartlarını yerine getirmiş oluyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)