LEED Sertifikalı Stadyum Kendi Yenilenebilir Enerjisini Üretiyor

K tarafından tasarlanan Mercedes-Benz Stadyumu, resmi olarak ABD'deki ilk LEED Platinum sertifikalı profesyonel spor stadyumudur. Amerikan futbol takımı Atlanta Falcons’un yeni evi 88 puanla spor alanında en yüksek LEED skoruna sahip.

Sadece eşsiz açılabilir çatı sisteminden değil, bu yeşil stadyumdan öğrenecek çok şey var. 185 bin metrekarelik yenilikçi stadyum, su, ışık ve enerjiyi koruyan tasarım çözümleri ile sürdürülebilirlik için örnek bir modeldir.

Sürdürülebilir stadyum, son derece gelişmiş yağmur suyu toplama sistemi, su tasarruflu armatürleri ve koruma altyapısı nedeniyle standartlardan %47 daha az su kullanıyor. Yenebilir peyzajı ve bir şehir bahçesi yerel gıda üretimi ve mutfak endüstrisi işlerini teşvik eder.Yeşil stada bitişik 52 dönümlük yeşil alan, yalnızca otopark değil aynı zamanda oyun dışı topluluk etkinlikleri de kazandıracak. Mekandaki 4 bin adet güneş paneli, dokuz Atlanta Falcons oyununa veya 13 Atlanta United maçlarına yetebilecek kadar yenilenebilir enerji üretiyor. Bütün bu koruma stratejilerinin aynı anda uygulanması, stadyumun ömrü boyunca önemli işletme maliyetlerinden tasarruf sağlayacaktır.Kullanıcıların Mercedes-Benz Stadyumuna gelişlerinde de enerji tasarrufu düşünülmüş. Bisiklet valeleri, elektrikli otomobiller için şarj istasyonu, yaya dostu yürüyüş yolları ve metro hattı topluluğu bu geniş toplanma alanına bağlıyor.

Kaynak: yeşilodak




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)